1586 дней назадАноним

Доброго дня. Яким чином в законодавстві прописані обов'язки дітей доглядати за своїми батьками? Знаю, що в Сімейному кодексі є стаття щодо матеріального утримання батьків. А якщо у батьків гідні пенсії, власне житло, пільги на оплату комунальних платежів? Тобто матеріальний стан цілком задовільний. Якщо дочка відмовляється від догляду за батьками у зв'язку із моральним тиском, фактами психологічного насильства по відношенню до неї з боку самих батьків та інших родичів. Чи можуть родичі притягнути її до відповідальності за відмову від догляду?

Аноним

утримання батьків - если они нуждаются. У вас матеріальний стан цілком задовільний. т.е.ніякої відповідальності і ніякого догляду

ні, не можуть. Можуть подати позов до суду про надання допомоги і утримання (якщо є підстави і докази)

Аноним (автор вопроса)

Яким чином тоді можна зараз доглядати за батьками ( з етичних, людських міркувань не можна ж покинути), але якось юридично грамотно захищатись від нападів інших родичів? Звинувачують, що то гроші забрала( хоча батьки самі дають - на продукти, на ліки). Які є законні методи протидії такому моральному психологічному тиску?

Аноним

Ваши родители покинуты? требуют ухода? не могут самостоятельно себя обслужить? нуждаются в деньгах? Если не можете сами объясниться с родственниками - юристы не помогут. Особенно нравится вопрос о законных методах противостоять моральному давлению.... Прежде всего не берите у родителей деньги и никто не будет нападать.

~= А Д В О К А Т =~

Перш за все подорослішайте вже накінець та навчіться відстоювати інтереси вашої сім'ї разом з батьками в цілому, а не тільки свої персональні питання. Ви себе ведете як пятикласники, які покурити в шкільному туалеті і яких зловив директор школи. Навчіться відповідати та захищати свої інтереси не вузько, а ширше, включаючи і інтереси своїх батьків. Тобто станьте дорослими, перестаньте бути "малими дітьми" і тоді все налагодиться без допомоги юристів. Ваше питання зовсім ніяк не юридичне.

При написании ответа используется разметка Markdown.