1551 день назадАнатолій

Є бажання оформити ГО зі статусом юридичної особи. Для цього необхідно мати повну цивільну дієздатність. Зараз 17 років. Куди можна звернутися і що робити?

Відповідно до ст 35 ЦКУ 2. Надання повної цивільної дієздатності провадиться за рішенням органу опіки та піклування за заявою заінтересованої особи за письмовою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальника, а у разі відсутності такої згоди повна цивільна дієздатність може бути надана за рішенням суду.

  1. Повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю.

За наявності письмової згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальника або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.

Ст 87 ЦКУ надає перелік основних документів, для створення юр. особи. "Установчим документом товариства є затверджений учасниками статут або засновницький договір між учасниками, якщо інше не встановлено законом.

Товариство, створене однією особою, діє на підставі статуту, затвердженого цією особою." Стаття 89 ЦКУ говорить про державну реєстрацію юридичної особи. Юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Дані державної реєстрації включаються до єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення. Така процедура здійснюється нотаріусами. Детальніша процедура реєстрації та вимог до документів знаходиться в Законі України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань"

~= А Д В О К А Т =~

Адже тут йде мова не про стандартну юр.особу, а про ГО, яке має ряд особливостей. Тому можливий варіант реєстрації за вказаними автором питання умовами, хоча і з певними особливостями. Для більш детальної консультації потрібно звернутись персонально на ел.пошту з профілю, оскільки потрібен діалог.

При написании ответа используется разметка Markdown.