4079 дней назадОксана

Доброго дня! У мене така ситуація: я прописана у Київській області, живу зараз в Євпаторії, тут вийшла заміж і народила дитину. Чоловік громадянин Росії прописаний під Євпаторією у садовому товаристві "Сосновий Бір", де і прописана його матір. Після народження дитини ми хотіли прописати її у чоловіка, але матір чоловіка сказала, що не може цього зробити, тому що їхнє садове товариство є дачним поселенням і прокуратура заборонила там прописку жителів. Коли чоловік поцікавився у паспортному столі, чи можна прописати дитину, йому сказали, що для цього потрібно спочатку подивитись на домову книгу і папери, що підтверджують право власності на будинок; тільки після цього вони дадуть відповідь щодо можливості прописки. Звісно, що матір чоловіка відмовилась давати йому потрібні документи. Що мені робити у даному випадку, скажіть, будь ласка. І чи потрібно взагалі прописувати дитину до досягнення нею хоча б шкільного віку?

Звичайно ,що дитина повинна мати місце прописки з народження! Звертайтесь в суд!

Стаття 29. Місце проживання фізичної особи

 1. Місцем  проживання  фізичної  особи  є  житловий  будинок, квартира,   інше  приміщення,  придатне  для  проживання  в  ньому (гуртожиток,  готель тощо),  у відповідному населеному  пункті,  в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово.

 2. Фізична  особа,  яка  досягла  чотирнадцяти років,  вільно обирає  собі  місце  проживання,   за   винятком   обмежень,   які

встановлюються законом ( 1382-15 ).

 3. Місцем  проживання  фізичної  особи  у  віці від десяти до чотирнадцяти років є місце проживання її  батьків  (усиновлювачів) або   одного   з   них,   з   ким   вона   проживає,  опікуна  або місцезнаходження навчального закладу чи закладу  охорони  здоров'я тощо,  в  якому  вона  проживає,  якщо  інше  місце  проживання не встановлено за згодою між  дитиною  та  батьками  (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна.

 У разі  спору  місце  проживання  фізичної  особи  у віці від десяти  до  чотирнадцяти  років  визначається  органом  опіки   та

піклування або судом.

 4. Місцем  проживання  фізичної особи,  яка не досягла десяти років,  є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає.

 5. Місцем проживання недієздатної особи є місце проживання її опікуна або місцезнаходження відповідної організації,  яка виконує щодо неї функції опікуна.

 6. Фізична особа може мати кілька місць проживання.

Прописка ребенку не обязательна, если в ней нет необходимости. Место проживания ребенка установлено законом - это место проживания родителей (одного из родителей). Поэтому если ребенок не будет прописан нарушений нет никаких. Мы сына тоже еще не прописывали, необходимости в этом нет.

Зато есть экономия в коммунальных услугах))

Аноним

а прописать для яслей ,садика, школы надо будет

до школы еще один год, а в садике без прописки проблем не было

сори,.... т.е. до школы еще не один год

Возраст вычислил по опыту. В первый раз слышу чтобы в поликлинике нужна была прописка ребенка. Никогда этот вопрос не возникал, имеет значение место (адрес) проживания.

Вы уже надоели, не знаю как другим, а мне достаточно, написанием своих ничем не обоснованных комментариев, некоторые из которых дают понять, что от юриспруденции вы далеки. Решил посмотреть кто такой роберт майдан в интернете.

http://old.atn.ua/newsread.php?id=47252

И все стало понятно, думаю другие посетители тоже сделают для себя выводы.

Мне уже все понятно, человек не в себе. Тема закрыта.

Оксана

Дуже дякую за відповідь :) Ви мене заспокоїли. В лікарню ми і так записались без прописки, а в дитячий садочок теж записані, там видно буде. Але все ж таки мене цікавить питання, чи справді існує така ситуація неможливості прописки дитини у дачному будинку?

Аня

Якщо неприватезований будинок як приписати дитину віком 8років.

Аноним

шо робити якшо чоловік не хоче дати дозвіл на прописку дитини і не хоче дати документи на гроші соціальні,(з чоловіком разом не живемо)

Аноним

Доброго вечора! Така ситуація, дитинці місяць, треба прописать, не маю книги будинкової, в дядька, зараз на даний час з ним судимось за будинок, чи можливо прописати малечу без будинкової книги?

Аноним

Доброго вечора! Така ситуація, дитинці місяць, треба прописать, не маю книги будинкової, в дядька, зараз на даний час з ним судимось за будинок, чи можливо прописати малечу без будинкової книги?

Один з батьків зареєстрований ? Хто наразі власник ? Співвласники ?

Аноним

у нас з чоловіком не зареєстрований шлюб, дитині він дав своє прізвище. ми прописані у різних місцях, чи потрібна довідка з його місця прописки, що дитина там не прописана?

~= А Д В О К А Т =~

Зараз існує централізований реєстр всіх зареестрованих в Україні, тому потреба в довідках яка може бути?? Для якої мети вам ця довідка? Адже не зрозуміло.

Аноним

Доброго дня, з батьком розлучені і він не хоче давати дозвіл на прописку дитини, що робити? Дозвіл потрібен, бо не можу подати на аліменти.Будь ласка, підкажіть. що можна зробити, якщо домовитись не виходить?

Леся Целикова 0505542573

А при чем алименты к прописке ребенка. А если не дает разрешения ( при условии что Вы к нему письменно обращались) только через суд.

Аноним

добрий день у мене така ситуація...уже рік дитині ми не можем ніяк прописати у мене не має паспорта маємо їхати робити без мого паспорта не хочуть прописувати дитину нам дзвоеили з сільської ради і сказали що подаватимуть на суд,чи можуть у такому випадку забрати дитину що робити як це все бистро вирішити????

Аноним

Доброго дня даїти завєт чи можна приписати матір і дитину без дозволо чоловіка .... бо він бє і він цим користуєця що не приписана

Аноним

Чи можна зареєструвати новонароджену дитину в шкільному гуртожитку?

Леся Целикова 0505542573

Дитина реєструється за місцем реєстрації одного з батьків. Батьки зареєстровані в цьому гуртожитку?

При написании ответа используется разметка Markdown.