1518 дней назадАноним

Бывший муж пополняет ежемесячно на мою банковскую карту суму и подаёт чеки госисполнителю, но в чеках нету назначения платежа "алименты" . Можно ли считать данную сумму алиментам или нет?

якщо Ви не визнаєте дату суму аліментами, то це будуть безпідставно набуті кошти і їх доведеться повертати, якщо така вимога буде і в межах строків позовної давності

Аноним (автор вопроса)

А хіба ст.1215 ЦКУ п.1 не говорить, що безпідставно набуте майно не підлягає поверненню? Чи має право держвиконавець приймати такі квитанції ( вони не відповідають вимогам оформлення первинної документації при сплаті аліментів)?

ст. 1212 ЦК застосовується в даному разі, бо немає призначення платежу, що це аліменти, відповідно, немає пістав вважати коштами, які не підлягають поверненню. А що ви хочете, отримувати кошти без призначення та не повертати і стягнути аліменти одночасно?

Аноним (автор вопроса)

Чи має право держвиконавець приймати такі квитанції?

Не кожен виконавець приймає, якщо бути вже зовсім формальним, то не мав би права. Але щоб з чимось сперечатись, потрібно розуміти мету. Фактично грошові суми отримувачу надійшли, якщо виконавець прийняв і претензій від отримувача не буде, то все як і повинно бути. А якщо отримувач пред*являє претензії, то створює умови для повернення ним отриманого і стягнення аліментів з платника знову. Питання: навіщо? Є бажання мати більше, ніж отримано, ну тоді подавайте на збільшення розміру, а не шляхом пошуку способів упіймати платника на недоліку у призначенні платежу.

Аноним (автор вопроса)

Проблема в тому, що боржник прикладає всі квитанції які він платить дитині, а виконавець приймає без заперечення ( перевів 100 грн на день народження сину, кинув 200грн на лікування, на кінотеатр 50 грн...а потім ці квитанції ) + сума аліментів і все це без призначення платежу, а потім виконавець повідомляє, що у боржника переплата і у січні місяці аліментів не буде...

0966311261

Ели вы захотите по суду признать платежи неалиментами, и проиграете в суд ,бывший муж подаст в прокуратуру,национальную полицию заявление о факте мошенничества.Ваш вопрос явно указывает на мошеннические --ПОКА МЫСЛИ -позже действия.

стягуйте додаткові витрати на дитину (лікування тощо)

Правомірно приймають квитанції про сплату аліментів. Не перспективно це оскаржувати, інакше Ви отримаєте позов про стягнення безпідставно отриманих коштів, ще й відсотки за користування чужими грошима мають право стягнути.

При написании ответа используется разметка Markdown.