1492 дня назадАноним

Акціонерне товариство уклало договір з проектною організацією на розробку проектної документації для реконструкції придбаного товариством будинку. В строк, означений в договорі, проектувальник виконав ескіз, макет і генеральний план реконструкції. Коли акціонерне товариство звернулося за одержанням дозвільної документації, з’ясувалося, що проект представлений не в повному обсязі. Проектна організація заявила, що вона виконала умови договору повністю, оскільки договором перелік матеріалів, що надаються, не передбачений, а нормативних вимог щодо переліку документації, що розробляється, не існує, проте вона готова виконати необхідну частину робіт за умови додаткової оплати.

Акціонерне товариство звернулося за консультацією до юриста. Яку пораду слід дати? Я вважа ,що підрядник несе відповідальність за недоліки проектно-кошторисної документації та виконаних робіт (ст. 891 ЦК). Він відповідає за недоліки проектно-кошторисної документації та пошукових робіт, включаючи вади, виявлені згодом у ході будівництва, а також у процесі експлуатації об'єкта, створеного на основі виконаної проектно-кошторисної документації і результатів пошукових робіт. У разі виявлення недоліків у проектно-кошторисній документації або у пошукових роботах підрядник на вимогу замовника зобов'язаний безоплатно переробити проектно-кошторисну документацію або здійснити необхідні додаткові пошукові роботи, а також відшкодувати завдані збитки, якщо інше не встановлено договором або законом.

096 631 12 61

Изначально договор с проектной организацией должен был включить фразу -полное выполнение и соглавсование. Если же вопрос согласования не был осещен в договоре , вас возниают проблемы ,что и видим.Хозяйственный суд может помочь вам- с помощью юриста составьте исковое заявление и судитесь. Статью Гражданского Кодекса также в Исково заявлении внесите. На практике- только так. Решением хозяйственного суда.Денег проектная организация вам не вернет. Эра ЧЕстных людей прошла давно.в 20 м веке все честные превратились в бывалых.

096 631 12 61

Скорее всего Вам прийдется платить подрядчику- проектной организации либо же Юристу,адвокату.

~= А Д В О К А Т =~

Все залежить від тексту договору та його юридичної оцінки..., а не від бажання замовника чи виконавця.

При написании ответа используется разметка Markdown.