1481 день назадАноним

Добрый вечер.Я работаю на пополнение счета(выносная точка).Без моего участия был проведен переучет(когда я была выходная).Ключи от киоска,где храниться мой товар,есть только у хозяйки.Мне поступил звонок от хозяйки,которая начала утверждать,что у меня не хватает товара на сумму 9000грн.Начала мне угрожать и под её натиском я написала расписку,что отдам ей эти деньги.Я работаю у неё не официально,товар считали не при мне.На данный момент,она мне угрожает тем,что напишет на меня заявление,если я не отдам ей эти деньги.Подскажите пожалуйста что мне делать?

Добрый вечер. Вы расписку написали, значит придется отдавать деньги, или могут через суд взыскать. Сначала пишите, а потом спрашиваете...теперь в суде доказывать придется, что это не так, а с учетом экспертиз, затрат на юрид. услуги, дороже выйдет.

Arthur Vip Law Consulting

Доброго часу доби Шановна !

Пищить заяву в поліцію (можливо одночасно з нею) на роботодавця по факту вимагання та погроз фізичної розправи, знищення Вашого майна . Звернутися зі скаргою на дії/бездіяльність органів поліції до ДБР. На підставі всього зазначеного звернутися до органів суду з позовом (але це мало вірно після зазначеного вище) .

Ви працюєте - як, кажете не офіційно : тому офіційних наслідків щодо зазначеного крім погроз в Вашу адресу ніяких не буде .

Відповіло ККУ

Стаття 173. Грубе порушення угоди про працю

  1. Грубе порушення угоди про працю службовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, а також окремим громадянином або уповноваженою ними особою шляхом обману чи зловживання довірою або примусом до виконання роботи, не обумовленої угодою, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

  1. Ті самі дії, вчинені стосовно громадянина, з яким укладена угода щодо його роботи за межами України, -

караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стаття 189. Вимагання

  1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

  1. Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

  1. Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах, -

карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.

  1. Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження, -

карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Стаття 195. Погроза знищення майна

Погроза знищення чужого майна шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від шістдесяти до ста двадцяти годин, або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців.

Стаття 198. Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом

Заздалегідь не обіцяне придбання або отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, -

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

З Повагою до Вас .

Аноним (автор вопроса)

Я в расписке написала Я,ФИО,обязуюсь отдать 9000 грн,ФИО,до ..****, подпись и дата Это можно считать за расписку,если в ней не указаны мои паспортные данные?

Arthur Vip Law Consulting

Якщо нотаріально не засвідчена то це - все немає ніякого значення і тим паче юридично-правових наслідків мати не буде !

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Ви діяли під примусом і погрозою !

З Повагою до Вас .

Аноним (автор вопроса)

Спасибо большое за консультацию

Arthur Vip Law Consulting

Нема за що ! Звертайтеся .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Консультація була не вірна. По такій росписці насправді модна стягнути борг через суд.

Arthur Vip Law Consulting

Під час скоєння насильства над особою - це буде вирішальний та основний аргумент щодо розвитку подальшого законного - правового вирішення на будь якій ланці провадження .

Все викладено фахово та професійно в розширеній відповіді .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Це не кримінальна ситуація, а цивільно-правова! Ніякого насильства ніколи тут не можливо довести! А щодо стягнення боргу по простій розписці, то вже декілька років суди мають практику стягнення боргу. Це вже стало аксіомою давно.

~= А Д В О К А Т =~

Тому для чого не фахово обманювати надії людей? Краще помовчати та почитати спочатку судову практику.

З повагою...

Arthur Vip Law Consulting

Все викладено фахово та професійно в розширеній відповіді .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Станом на 1.03.2020р. офіційна статистика Вищоі Ради Правосуддя тільки 13% зі 100% такі справи з зазначених правовідносин вирішуються у судовому порядку . (2118 справ у різних судах за 3 місяці 2020р., у порівнянні з минулим 2019р., 01/01/2019-01/03/2019 р., за цей же період 5809 справ) Про що ви кажете !

Контр-дії більш ніж дієві надані у зазначеному вище . Все викладено фахово та професійно в розширеній відповіді .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

А про що взагалі вищепривелена відповідь? На кого розрахована? Які "такі справи"? З якими вказівками на конкретні джерела інформації (з інтернет посиланнями). Такі лжестатистичні дані "зі стелі" може вказати кожен, але якщо це не обгрунтовано, то воно ж і не переконливо.

Якісь % все ж навіть з ваших слів "вирішуються", а хто вже відніс дану справу до того чи іншого проценту (категорії), якщо конкретики у питанні толком ще й не викладено автором питання, лише загальні риси, а суть залежить саме від деталей... З повагою.

~= А Д В О К А Т =~

Ви що справді штучний інтелект і тут "на обкатці" та "на навчанні"? Вас часом не "Аліса" звати?

Arthur Vip Law Consulting

Це щодо судової практики . Зареєструйтеся на офіційнуму порталі зазначеної установи і зробіть запит - вам на протязі декількох хвилин видасть все відповідно запиту .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Штучний інтелект працює не за гроші а за державні інтереси .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Хочете виклав всі 129 ГБ з їх сайту з зазначеного - ні тоді самі подивіться і потім кажіть про об’єктивність .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Просте питання: які докази будуть тут достатні проти письмового документу (розписки) про те, що ніби-то були "погрощи" чи не зрозумілий "тиск". Розписка це ж правочин - при чому тут кримінал, якщо немає доказів про протиправні виновні дії держателя розписки?. Адже саме ті виновні дії потрібно було б доводити "лжепотерпілій" , не навпаки в умовах презумпції невинуватості! Як можна це не бачити очевидного?

~= А Д В О К А Т =~

Так ваша відповідь протиречива, її й можна трактувати якраз на стороні викладеної мною позиції про цивільно-правовий характер даних правовідносин! Ви що цього не вбачаєте?

~= А Д В О К А Т =~

Що змучились? Тоді на добраніч. Сам то точно біологічний...

Arthur Vip Law Consulting

Ви забули Я, спортсмен в ночі і тренінг здійснюю відповідно біологічного стану мускулів тільки в цей час, а з світанком займаюся оперативним забезпеченням :) .

З Повагою до Вас .

Arthur Vip Law Consulting

Читайте статистику судових рішень там аж 129 ГБ там все сказано - і не будьте голослівним .

З Повагою до Вас .

~= А Д В О К А Т =~

Не забув. Просто й не знав, що спортсмен. Ми ж раніше не знайомились ніби. Я ж не приховуюсь, як дехто, то як можу знати, хто "нічний вурделак", а хто ні? Сам просто теж нічна "сова", але не хижий, а нормально-дружній.

А почав діалог може не дуже приємний, тому що ці ваші "плахти" відповідей створюють незручності в читанні, справді забагато тексту, на зразок того як говорив ще А.П.Чехов, коли написав надто об'ємного листа товаришу і приписав: "Вибач, що написав багато, бо не було часу скоротити..." Адже "краткость - сестра таланта". Так що по можливості зжальтесь над читачами - пишіть продумано коротше і менше "води". Думаю всі скажуть ДЯКУЮ за це...

Я вже було подумав, що це мій товариш тут - спортсмен Роберт з Харкова. Але в нього зовсім інший стиль.

По указанной расписке не возможно будет стребовать денежные средства и точка. По факту угроз, поставьте на свой телефон записывающую голосовую программу, в процессе разговора с бывшим работодателем укажите на факт принуждения с ее стороны на создание данного документа "расписки" и коллекционируйте угрозы. В конечном итоге, эта коллекция может сыграть немаловажную роль в решении Вашего вопроса...

При написании ответа используется разметка Markdown.