4080 дней назадЕкатерина

Мой бывший муж уже как 2года не выплачивает алименты.Ездила в его районную исполнительную службу-результата никакого не дало,пробовала говорить-ничего!Уже не знаю как еще добиться выплаты алиментов на дочь 6лет!Помогите пожалуйста,подскажите как и что сделать.Спасибо.

КОДЕКС АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА УКРАЇНИ

Стаття 181. Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби

  1. Учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Другой порядок предусмотрен ЦПК.

В данном случае КАСУ не применим.

ЦПК распространяется только для сторон исполнительного производства, а КАСУ для всех остальных участников исполнительного производства.

Иван

Рекомендую подать иск и перещитать алименты с учетом заложенности. 1% за каждый день просрочки. Сумма набежит приличная.

Виталий Александрович, так в данном случае человек который спрашивает и есть стороной исполнительного производства.

Стаття 383. Право на звернення із скаргою до суду

 1.  Сторони виконавчого провадження мають право звернутися до

суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи. { Частина перша статті 383 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2677-VI ( 2677-17 ) від 04.11.2010 }

 Стаття 384. Подання скарги

 1. Скаргу може бути подано до суду  безпосередньо  або  після

оскарження рішення, дії або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби до начальника відповідного відділу державної виконавчої служби.

 2. Скарга подається до суду, який видав виконавчий документ.

 3. Про  подання  скарги  суд  повідомляє  відповідний  відділ

державної виконавчої служби не пізніше наступного дня після прийняття її судом.

 Стаття 385. Строки для звернення із скаргою

 1. Скаргу може бути подано до суду:

 у десятиденний строк з дня,  коли особа дізналася або повинна

була дізнатися про порушення її прав чи свобод;

 у триденний строк з дня,  коли особа  дізналася  або  повинна

була дізнатися про порушення її прав чи свобод, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій.

 2. Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може

бути поновлено судом.

 Стаття 386. Розгляд скарги

 1. Скарга  розглядається  у  десятиденний  строк  у  судовому

засіданні за участю заявника і державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби, рішення, дія чи бездіяльність якої оскаржуються.

 2. Якщо заявник, державний виконавець або інша посадова особа

державної виконавчої служби не можуть з'явитися до суду з поважних причин, справу може бути розглянуто за участю їх представників.

 3. Якщо  суд  встановить,   що   особа,   рішення,   дія   чи

бездіяльність якої оскаржуються, не працює на попередній посаді, він залучає до участі в справі посадову особу, до компетенції якої належить вирішення питання про усунення порушення прав чи свобод заявника.

 Стаття 387. Судове рішення за скаргою

 1. За результатами розгляду скарги суд постановляє ухвалу.

 2. У разі  встановлення  обґрунтованості  скарги  суд  визнає

оскаржувані рішення, дії чи бездіяльність неправомірними і зобов'язує державного виконавця або іншу посадову особу державної виконавчої служби задовольнити вимогу заявника та усунути порушення або іншим шляхом поновлює його порушені права чи свободи.

 3. Якщо   оскаржувані  рішення,  дії  чи  бездіяльність  були

прийняті або вчинені відповідно до закону, в межах повноважень державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби і права чи свободи заявника не було порушено, суд постановляє ухвалу про відмову в задоволенні скарги.

 Стаття 388. Розподіл витрат, пов'язаних з розглядом скарги

 1. Судові витрати, пов'язані з розглядом скарги, покладаються

судом на заявника, якщо було постановлено рішення про відмову в задоволенні його скарги, або на відділ державної виконавчої служби, якщо було постановлено ухвалу про задоволення скарги заявника.

 Стаття 389. Виконання ухвали суду

 1. Про   виконання   ухвали   відповідний   орган   державної

виконавчої служби повідомляє суд і заявника не пізніше ніж у місячний строк з дня одержання ухвали суду.

Это по ЦПК.

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 28.09.2009 р. N 1276/10/13-09

  1. У яких випадках компетенція адміністративних судів поширюється на справи з приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби з виконання рішень загального суду?

Відповідно до статті 383 Цивільного процесуального кодексу України 2004 року, який набрав чинності з 1 вересня 2005 року, учасники виконавчого провадження та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією чи бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи.

Зі змісту цієї процесуальної норми випливає, що в порядку цивільного судочинства розглядаються скарги на рішення, дії чи бездіяльність органів державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, яке прийнято після 1 вересня 2005 року за правилами Цивільного процесуального кодексу України 2004 року.

Що ж до скарг на рішення, дії та бездіяльність органів державної виконавчої служби під час виконання судових рішень, прийнятих відповідно до Цивільного процесуального кодексу України 1963 року, то такі скарги повинні розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Також справами адміністративної юрисдикції є справи за позовами осіб, які не є учасниками виконавчого провадження та не є особами, які залучаються до проведення виконавчих дій, про оскарження рішень, дій чи бездіяльності органу державної виконавчої служби, якими порушено їх права чи свободи.

Судя из вопроса - дочери 6 лет, соответственно 2007 года рождения, значит на алименты подавала уже по ЦПК 2004 г. Она мать, соответственно сторона исполнительного производства. Согласно указанного письма ВАСУ порядок обжалования в порядке ЦПК, а не КАСУ.

При написании ответа используется разметка Markdown.