1328 дней назадВячеслав

добрий вечір.

я сплачую аліменти у розмірі 50% - приблизно 6-7 тисяч гривень щомісяця. сума в декілька разів перевищує визначений державою мінімум на дитину. тобто отримувач з аліментів має можливість оплати додаткових послуг.

колишня дружина через суд вимагає оплатити половину додаткових витрат на дитину - 11 тисяч гривень.

виплати на дитину перевищують максимум (50%)? в мене на прожиття не залишається і половини зарплатні? чи законні вимоги колишньої дружини?

з повагою, Вячеслав

~= А Д В О К А Т =~

Законні. А втім суд розбереться і незаконних виплат не призначить. Вам потрібно підготувати свої аргументи та заперечення, краще з адвокатом.

Доброго дня, Вячеслав. Такі вимоги можна оскаржити у суді, заперечувати щодо заявлених вимог, оскільки дитину повинні утримувати кожний з батьків, тобто і мати теж, Вам потрібно заявляти щодо нецільових витрат на утримання дитини та непідтвердженні додаткові витрати. Необхідно приймати участь у судовому процесі через представника.

~= А Д В О К А Т =~

Довести, що мати нецільово витрачає кошти на вашу спільну дитину, яка постійно з нею проживає? Це архінелегке завдання. Простіше вам забрати також через суд дитину для постійного проживання до себе (можете подати зустрічний позов чи окремий, який можуть приєднати до первинного, бо ви теж маєте абсолютно рівне право на це, а не тільки мати дитини, особливо з врахуванням останньої судової практики). Тоді ситуація складеться навпаки - у вас з'явиться право вимагати аліменти на дитину у дружини. Та й заодно побачите скільки коштів реально потребується на утримання дитини.

При написании ответа используется разметка Markdown.