1220 дней назадАртем

Добрий день. Моя дружина 5 років назад взяла кредит в банку на суму 6000 грн. ще до нашого одруження. Вона не виплатила його повністю. Про це я дізнався нещодавно. На моє наполегливе прохання моя дружина зв'язалася із банком-кредитором, і банк неохоче з нею спілкувався та повідомив їй, що кредит викупила колекторська компанія. Також банк повідомив нам суму боргу, яка наразі становить понад 20 тисяч гривень. Я розумію, що рано чи пізно колектори подадуть в суд на мою дружину і тому хочу правильно та остаточно вирішити та закрити це питання. Як потрібно діяти в цій ситуації? Чи можна зменшити суму боргу враховуючи, що майже вся сума по кредиту була сплачена моєю дружиною, але за ці роки набігло багато всіляких штрафів та відсотків? Чи можна зробити якусь реструктуризацію боргу, щоб частинами виплатити цю суму наприклад за рік? Чи правда те, що борг моєї дружини може викупити третя особа за набагато меншу суму. ніж сам борг? Зазделегідь, дякую. З повагою, Артем.

Людмила

Если после последнего платежа по кредиту прошло более 3 лет и обратятся в суд по взысканию долга, то у Вас есть все основания применить исковую давность и суд закроет дело по данным основаниям. О продаже долга кредитор должен был уведомить должника письменно. Банки продают долги дешевле чем сумма долга, это обычная практика.

Доброго дня, Артем. Реструктуризація залежить від волевиявлення кредитора, у Вашій ситуації будь-яка сплата чи подання заяви про визнання боргового зобов"язання призведе до новації обов"язку, в такому разі не буде підстав для застосування строку позовної давності. У Вашій ситуації потрібно направляти юридичні листи банку та колекторській компанії, та моніторити їх звернення до суду, або самому звертатись з заявою до суду про припинення права вимоги.

~= А Д В О К А Т =~

Є ще декілька варіантів "доволі безкровного" вирішення даного питання, можливо навіть без повернення даного кредиту взагалі. Але все після персонального звернення та детального вивчення вашого питання, копій документів.

При написании ответа используется разметка Markdown.