1220 дней назадАнонимПетро

Доброго дня! Моєму сину суд присудив сплату морального збитку на суму 100.000 гривен в пользу потерпілої. Витяг про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна. Дата видачі 09.12.2015 року. 16.41.11. Термін сплати пять років. Но в зв"язку з тим що в сина немає ні грошей ні ніякого майна син протягом цього терміну протягом пяти років не платив потерпілій. Вот термін дії сплати морального збитку в нього закінчився 09.12.2020 року. Я хочу знати чи несе він дальше ще відповідальність по сплаті морального збитку в зв"язку закінченням терміну сплати? І який виконавчий орган повинен видати йому відповідний документ про що син вже немає заборгованості перед потерпілою так термін сплати морального збитку закінчився 09.12.2020 році. Гарно дякую за відповідь. З повагою Петро.

Людмила

Для взыскания денежной суммы по решению суда потерпевшая должна была подать в исполнительную службу исполнительный лист, на основании которого должны были открыть исполнительное производство, о чем должны были уведомить две стороны дела. Если исполнительный лист не подавался в исполнительную службу, то вполне возможно, что мог уже истечь срок для подачи исполнительного листа. Все нюансы нужно выяснять в исполнительной службе. Законом не предусмотрено ограничений по взысканию задолженностей по открытым исполнительным производствам.

Доброго дня. Син не звільняється від обов"язку виконувати судове рішення, натомість є підстави для притягнення до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення.

~= А Д В О К А Т =~

Кримінальна відповідальність ніколи не наступить, якщо немає умислу на вчинення "невиконання судового рішення". А його не може бути, якщо фізично не було і немає офіційного доходу та майна.

При написании ответа используется разметка Markdown.