1197 дней назадАноним

Допоможіть зрозуміти, куди краще подавати заяву про наклеп і доведення до суїциду, у суд чи в поліцію? Які дії (розгляд) робить суд, і робить поліція по відношенню до обвинуваченого? Які докази беруться до уваги (свідчення свідків, відео, чи звукозапис можуть ними слугувати?)? Яка вартість збору за таку заяву? Скільки за моральну шкоду передбачається виплата?

freelawer

Можна в прокуратуру, можна до суду. Докази ви перерахували в дужках, судовий збір відповідно до ціни позову (ст. 4 ЗУ "Про судовий збір"). Розмір моральної шкоди важко визначити, все залежить від тих доказів які ви будете мати в наявності для того щоб довести що особа переживає сильні страждання

~= А Д В О К А Т =~

ДОДАТКОВО. В вашій ситуації реально ніякої моральної шкоди не вийде витребувати через суд, якщо йдеться про обґрунтовану підозру у вчиненні злочину. І реальних підстав до "суїцину" (якщо всі ви психічно адекватні люди) - не вбачається аж ніяк. Це ваші домисли. Стратегія захисту вами своїх прав має бути зовсім інша - про що звертайтесь персонально, оскільки це має конфіденційні моменти.

При написании ответа используется разметка Markdown.