1184 дня назадНаталія

Доброго дня! Маючи намір подарувати дочці свій єдиний будинок зіткнулася з наступною проблемою. При зверненні до нотаріуса виявилося (сформовано Інформацію з Реєстру), що на підставі судового наказу від 2008 року на все моє майно був накладений арешт. В Інформації зазначено, що обтяження було накладено для стягнення заборгованості по кредиту певного банку (банк був ліквідований у 2015 році).

Ні в АСВП, ні в Єдиному реєстрі боржників будь-якої інформації щодо мене, як боржника, не значиться. До слова кажучи, борг банку по кредиту був сплачений повністю (але Довідка про відсутність заборгованості не збереглася). Обтяжувачем в Інформації значиться районний відділ ДВС. В телефонному режимі з’ясувала, що у зв’язку із ліквідацією, нинішній правонаступник ВДВС (по суті, то й же ДВС, за тією ж адресою, з тим же керівником, тільки з довшою назвою) допомогти мені немає змоги. Будь ласка, підкажіть мені: - Яким чином зняти арешт зі всього майна? - Як, я розумію, якщо колишній районний ВДВС не може (або не бажає) зняти арешт, треба виходити на вищий рівень керівництва? - В разі необхідності отримати будь-яку довідку від ліквідованого банку, яким чином це зробити, якщо про правонаступників банку жодної інформації немає?

  1. письмово звертатись до ДВС з заявою про зняття арешту.
  2. отримавши письмову відмову ДВС оскаржувати її до суду.
Наталія (автор вопроса)

Не зазначила головного – номер виконавчого провадження невідомо (може воно взагалі й не відкривалося, адже обтяження накладено обласною філією ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України).

Із сформованої Інформації відомо лише реєстраційний номер обтяження. Може бути таке, що саме виконавче провадження не відкривалося? Може хтось із присутніх на сайті юристів стикався, чи має пересічний районний ВДВС технічну можливість або доступ до архівних справ? Адже, якщо така можливість відсутня чи доступ забезпечується вищим рівнем (міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції), то є ризик того, що навіть отримавши рішення суду (в якому відповідачем буде зазначено районний ВДВС), виконати таке рішення суду буде неможливо.

Доброго дня, Наталія. Вам необхідно знімати арешт у судовому порядку, все залежатиме від сформульованих вимог, щоб була можливість зняти арешт, внести зміни до відомостей з реестру.

Наталія (автор вопроса)

Дякую за відповіді.

Ще, будьте ласкаві, підкажіть, чи буде доцільним подача до суду, який розглядав справу та видав судовий наказ 2008 року, заяви про скасування заходів забезпечення позову.

Адже такий механізми для зняття арешту з майна, на мою думку, значно швидший.

Крім того, клопотання про скасування заходів забезпечення позову повинно бути розглянуто судом не пізніше п’яти днів з дати отримання (розумію, що це може бути лише у найменш завантажених судах) та за його розгляд не потрібно сплачувати судовий збір.

~= А Д В О К А Т =~

Так ви все знаєте! Для чого тоді запитувати. Адже це не форум "обміну досвідом між юристами"...

Наталія (автор вопроса)

Все знати - неможливо. Адже сісти і декілька днів намагатися знайти найпростіший або найменшобтяжливий спосіб вирішення свого питання із виру загальнодоступних ресурсів - то одне, а от із безлічі ймовірних та примарних (або не виправдано затратних) обрати саме той варіант, який надасть можливість швидко отримати необхідний резутьтат - тут потрібен практичний досвід (мені, як людині прагматичній це відомо). Тому й запитую фахівців, адже знати правильний напрямок - це не означає, потратити, куди слід.

~= А Д В О К А Т =~

Тоді звертайтесь персонально платно. Адже безкоштовно кропотіти над вашими громіздкими питаннями більше п'яти хвилин тут ніхто не збирається. А щодо "безкоштовного сиру" - прочитайте умови даного сайту: http://42yurista.com/agreement/

Олександр SOD

Наталія, спробуйте звернутися із зверненням до Державного підприємства "Національні інформаційні системи" відповідно до Закону України "Про звернення громадян". В заяві сформулюйте питання щодо того, в кого є технічна можливість здійснити внесення змін щодо зняття арешту: чи зазначений в наявній у Вас Інформації конкретний РВ ДВС, чи їх безпосереднє керівництво. Передбачаю, що Вас спрямують до належного міжрегіонального управління юстиції (швидше за все - до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вашій області). Таким чином, зможете з'ясувати належного Відповідача.

Олександр SOD

Про всяк випадок, надсилаю посилання на сайт: https://nais.gov.ua/

~= А Д В О К А Т =~

Допоможу: https://nais.gov.ua/

Наталія (автор вопроса)

Дякую за відповіді.

При написании ответа используется разметка Markdown.