4075 дней назадИрина

Доброго дня . В наші сімьї сталося ну дужу приємне . Мій чоловік в магазині робив покупки за одне заплатив а одну деталь взяВ І НЕ ЗАПЛАТИВ (ВАРТІСТЬ НА ДЕТАЛІ РЕЛЕ -35 ГРН) Пояснення чоловіка за розмовами закрутився і забув заплатити Коли власник згодом це побачив на відеозйомці то запропонував повернуть , чоловік згодився , але на протязі 3 днів не вернув. Було подано в міліцію заяву , Слідчим розпочато карну справу за статтею грабіж двух і більше лиць , томущо в магазині їх було двоє. Деталь яке було взято повернуто слідчому сфотографовано , але оцінено вж в 125 грн. В мене питання хто повинен проводити оцінку вкраденої речі чи можливо при визнанні реальної вартості вкраденого в 35 грн. перевисти справу як адміністративне правопорушення? буду чекати відповіді. Моя електронна адресса 160274ri@rambler.ru По .

Не зрозуміла кваліфікація - грабіж! Відкрите викрадення чужого майна (грабіж)! Чи було відкрите викрадення? З Вашої інформації - ні. Скоріше це крадіжка ст. 185 ККУ. Обов'язковою ознакою суб'єктивної сторони крадіжки є корисливий мотив. Чи був мотив корисливим? Скоріше за все - ні.

Починаючи з 01.01.2011 року у відповідності з прийнятим Податковим кодексом України змінився і порядок розмежування крадіжки, що передбачає кримінальну відповідальність і дрібної крадіжки, за яку настає адміністративна відповідальність.

Так, за статтею 185 КК України, настає кримінальна відповідальність при скоєні крадіжки майна, у випадках, якщо крадіжка майна є не дрібною.

Відповідно до ст. 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення, крадіжка чужого майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

От цікавий коментар! Неоподатковуваний мінімум доходів громадян відповідно до пункту 5 Підрозділу 1 Розділу ХХ Податкового кодексу для цілей кваліфікації вчиненого за нормами адміністративного та кримінального законодавства встановлюється на рівні соціальної пільги.

Соціальна пільга підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 ПК дорівнює розміру прожиткового мінімуму для працездатних, який встановлюється на 1 січня звітного року. Законом про Держбюджет-2013 цей мінімум з 1 січня 2013 року становить 1147,00 гривень. Таким чином, кримінальна справа може бути порушена тільки в тому випадку, якщо вартість викраденого майна перевищує 229 гривень 40 коп.

Але (!), П. 1 розділу XIX встановлено, що соціальна податкова пільга, встановлена підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статті 169 ПК Україні, набуває чинності з 01 січня 2015 року. А до 31 грудня 2014 року для цілей застосування цього підпункту податкова соціальна пільга надається у розмірі 50% розміру прожиткового мінімуму для працездатних, який встановлено на 1 січня звітного року, тобто не 1147,00 грн., а 573 грн. 50 коп.

Таким чином, в 2013 році кримінальна відповідальність за крадіжку буде виникати при вартості майна на суму, що перевищує 114 грн. 70 коп. (0,2 податкової соціальної пільги).

Ирина

Дякую за відповідь. Хоча чоловік і скоїв по глупості не добрий вчинок , будемо в суді боротися за свої права.

Аноним

Здравстуйте еще раз скажите пожайлуста если всеже уже передано в суд дело как уголовное реально ли это оспорить в том же суде и переквалифицировать его как административное, Кто в токай спорной ситуации может определить реальную стоимость ущерба.

Вообще по нижеизложенной ситуации нам предьявляют 186 ст грабеж групою лиц так как их было двое и оди видел как второй берет товар но думал что он за него заплатит.

Все дело на мой взгляд шито белыми нитками.

Но муж в стане не могу даже назвать в каком подписал все бумаги в следователя не читаючи.

Он признался что это произошло случайно, и думал что ничего страшного но,,,,

ЩАС ТО ОДУМАЛСЯ, ПЫТАЕМСЯ ЧТО-ТО ДОКАЗАТЬ НО МЕСТНЫЕ АДВОКАТЫ ТОЛЬКО РУКАМИ РАЗВОДЯТ ЧТО МОЛ УЖЕ ПОДПИСАЛ

Если можно еще вопрос.

Может ли повлиять судимость на работу(муж занимает руководящую должность. Должны ли суды соосбщать на место работы о данных фактах?

Аноним

дякую за відповідь. днями у супермаркеті я заплатила за товар, а батончик (за 4 грн) кинулау возик і забула заплатити, правоохоронець звернув на це увагу, я вибачилася і заплатила. - але потім він накинувся на мене зі словами - "воровка", от воруєм, тут люди працюють, а ви воруєте! і т.д., я сказала, що якщо є штраф я згідна заплатити (нормальним тоном), та він продовжував кричати на мене. почав психологічний тиск, хоч я йому сказала, що дійсно забула, я незнала своїх прав і в мене не витримали нерви (сльози), а він далі давив. потім відпустив. цікава ваша думка дякую

Аноним

Да люди иногда бывают очень злыми,я бы сказала неоправдано, но хорошо что он не вызвал кого то в погонах , было-бы дело в нашем районе те неупустили бы шанс улутшыть свои показатели работы( грабеж в том числе). я была случайным свидетелем когда в компании немного выпивших людей оди в другого взял телефон,я недумаю что со злым умыслом, а та з гаряча хотя с этим парнем они очень дружили сказала громко он у меня украл ттелефон , рядом были люди в погонах, и ьут же сделали дело о грабеже, парень вернулся отдавать телефон а они к нему протокол свой суют. Раньше, мне приходилась знать и следователей ,они пытались разобратся и лишний раз дело не заводить , а сейчас ....район тихий, так они на мелочи ловят надо же свою работу показывать, а то небудет злодияний и их разгонят , и так з 2 районом в один укрупнили. А с мужем ситуация разрешилась так сибе, был суд наняли адвоката но он оказался ни рыба ни мясо, доказывать что цена узятого была 35 грн он нестал сказал это уже невозможно. На суде предьявили грабеж .Чтобы не сообщали на работу на суду заключили мировоэ соглашения цена 2000 грн. и год условно , вот такая забывчевость....

Аноним

яка відповідальність при крадіжці солярки трактористом на суму720 гривень

Аноним

Яка відповідальність за крадіжку велосипеда!?

Аноним

Залежить від його вартості.

Аноним

Якщо викрав бутилку горілки і іийшовши з супермаркету почав втікати від охоронця, чи можна перекваліфікувати це на крадіжку

Валерій

Добрий день. Скажіть будь-ласка яка відповідальність чекає на мене, я скоів крадіжку початків кукурудзи загальною вагою 400кг. з колгоспного поля.

Аноним

Добри день! я потерпівша по ст.185 п.1, ноутбук повернли, але до суду мене просив по людськи обвинувачений що я напиала, що притензій не маю, я при цьоу казал щоб він написав розписку на відшкодування збиток. Він написав вже пройшов суд і ось наства час, щоб він виконав доовленість по розписці. Він морозиться..Скажіть що я можу зробити, щоб правомірно на нього вплинути Чи можна відновити справу чи щось в ткому роді??????? Допоможіть будь ласка

Аноним

Через суд відшкодовуйте за розпискою (якщо розписка нормальна).

Аноним На кассе я рассчитался за товар, получил чек. Ту охранник магазина подошол ко мне и потребовал пройти с ним . В кабинете он написал акт о якобы похищеном товаре на суму 30 грн. Я потребовал вызвать милицию. Милиция приехала. Ни охрона, ни милиция у меня досмотра не делала и соответственно ни какого товара не изымала. На мой вопрос почему со мной происходят такие действия они ответили, что я взяал товар в карманы и это зафиксировала видеокамера. Я написал объяснение и разошлись.Что со мной будет дальше ?

На кассе я рассчитался за товар, получил чек. Ту охранник магазина подошол ко мне и потребовал пройти с ним . В кабинете он написал акт о якобы похищеном товаре на суму 30 грн. Я потребовал вызвать милицию. Милиция приехала. Ни охрона, ни милиция у меня досмотра не делала и соответственно ни какого товара не изымала. На мой вопрос почему со мной происходят такие действия они ответили, что я взяал товар в карманы и это зафиксировала видеокамера. Я написал объяснение и разошлись.Что со мной будет дальше ?

Аноним,скажіть будьласка,вкрав річ 360грн,в супермаркеті,з місця утік,але розроховувася карткою ,бо купував інший ще товар,картка того ж маркету,на відео теж мабудь все є!чого мені чекати?буде порушена стаття?мене знайдуть?

Допоможуть?

Аноним

Скажите был грабеж кража на сумму 500 грн. Будет ли уголовная ответственность и сколько дадут если да

Аноним

Я здійснив крадішу в супермаркеті на суму 146 грн , мені 17р 10 місяців , яке може бути покарання ? Що за це буде ?

Марк Иванов

Будучи работником магазина, после смены вынес бутылку виски. Охрана остановила на выходе из магазина, за кассами. Вызвали милицию и участкового, составили несколько актов. Я сознался во всём и подписал какой-то документ написанный участковым (якобы состав преступления). Что мне за это будет? И как вести себя на суде? Я ни разу не был в суде и милиция не задерживала, никаких уголовных дел. Ещё, самое важное, что хотел спросить. Могу ли я отказаться от первых показаний и сказать, что с бутылкой этой зашёл в магазин, но зная охрану, решил не класть товар в камеру хранения. Я отлично знаю места, где в магазине камеры не видят, поэтому уверен, что доказательств у следствия никаких. Могу ли я поступить таким образом, поменять показания?

Марина
   Доброго дня, склалася неприємна ситуація, при здійснені покупок в магазині я побачила гаманець який хтось забув в магазині і який я взяла.Прийшовши додому мені зателефонували з поліції, і повідомили, що даний факт зафіксувала камера відеоспостереження.Прийшовши в поліцію я написала пояснення і віддала під опис гаманець в якому було 300 грн. 
   Кваліфіковано як ст. 185 ч.1, злочин скоєно вперше, виховую дитину 1 рік і 2 місяці, знаходжуся в декретній відпустці, яке покарання мені загрожує, виходячи з практики розгляду судових спорів, як мені вести себе у залі судового засідання, чи можливе до мене застосування пом'якшення покарання і у зв'язку із чим, чи загрожує мені позбавлення волі у прямому вираженні??? Дякую!
Аноним

Якщо складений акт в супермаркеті на суму 10 гривень і ця сума сплачена на касі куди піде цей акт

~= А Д В О К А Т =~

На адмін.відповідальність чи цивільно-матеріальну, хоча невідомо що це за акт і про що він.

Аноним

Акт про вилучення сирка неоплаченого на суму 10 гривень

Аноним

Доброго дня хтіла спитати якшо крадіжка була вчинена на суму 5000грн.то посадять чи можуть дати виправні роботи?суду ше не було .має бути скоро

Аноним

Доброго дня. 14річний хлопець скоїв крадіжку в супермаркеті, шоколадні вироби на суму 176,00 грн. Товари у нього було вилучено в тому ж супермаркеті, поліція забрала в райвідділ. Я, як мати, написала пояснення, що дійсно, таке факт мав місце. На мене склали протокол. В магазин порадили компенсувати дану суму і взяти з працівника магазину, яка написала заяву, розписку про отримання коштів 176 грн в довільній формі. Все це зроблено. Але, в поліції , вимагають, щоб ще потрібна присутність батька, оскільки адмінка складається на двох батьків. Я розумію, що підліток вчинив погано, розмову з ним провели і у відділку і вдома. Єдине, не розумію, чи справді, є необхідність складати протокол на батька і чи є необхідність доводити справу до суду, оскільки товар було повернуто в супермаркет, розписка є, моя пояснювальна є

~= А Д В О К А Т =~

Це на жаль вирішують в поліції, а не ви. Сума в 176 грн. вже "тягне" зовсім не на "адмінку" (по КУпАП), а на "кримінал" - ст. 185 ч.1 КК У.

КК У - Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) -
карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Згідно зі ст.7 Закону України “Про Державний бюджет на 2017 рік” з 1 січня 2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1600 грн. На підставі вищевказаного розраховуємо податкову соціальну пільгу, яка дорівнює 800 грн. (50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Тобто з 01.01.2017 року викрадення чужого майна вважається дрібним, якщо вартість такого майна на момент вчинення правопорушення не перевищує 160 грн 00 коп. (0,2 від 50% 1600 грн). Якщо вартість викраденого майна перевищує 160 грн, за таке правопорушення настає кримінальна відповідальність.

~= А Д В О К А Т =~
Стаття 22. Вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність
1. Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років.
2. Особи, що вчинили злочини у віці від чотирнадцяти до шістнадцяти років, підлягають кримінальній відповідальності лише за...   ...крадіжку (стаття 185,... 
* * *
Розділ XV
ОСОБЛИВОСТІ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ТА ПОКАРАННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ

Стаття 97. Звільнення від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру
1. Неповнолітнього, який вперше вчинив злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо його виправлення можливе без застосування покарання. У цих випадках суд застосовує до неповнолітнього примусові заходи виховного характеру, передбачені частиною другою статті 105 цього Кодексу.
2. Примусові заходи виховного характеру, передбачені частиною другою статті 105 цього Кодексу, суд застосовує і до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною цього Кодексу.
3. У разі ухилення неповнолітнього, що вчинив злочин, від застосування до нього примусових заходів виховного характеру ці заходи скасовуються і він притягується до кримінальної відповідальності.
(Із доповненнями, внесеними згідно із
 Законом України від 15.04.2008 р. N 270-VI)

Стаття 98. Види покарань
1. До неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань:
1) штраф;
2) громадські роботи;
3) виправні роботи;
4) арешт;
5) позбавлення волі на певний строк.
2. До неповнолітніх можуть бути застосовані додаткові покарання у виді штрафу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
* * *
Стаття 105. Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру
1. Неповнолітній, який вчинив злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнений судом від покарання, якщо буде визнано, що внаслідок щирого розкаяння та подальшої бездоганної поведінки він на момент постановлення вироку не потребує застосування покарання.
2. У цьому разі суд застосовує до неповнолітнього такі примусові заходи виховного характеру:
1) застереження;
2) обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього;
3) передача неповнолітнього під нагляд батьків чи осіб, які їх заміняють, чи під нагляд педагогічного або трудового колективу за його згодою, а також окремих громадян на їхнє прохання;
4) покладення на неповнолітнього, який досяг п'ятнадцятирічного віку і має майно, кошти або заробіток, обов'язку відшкодування заподіяних майнових збитків;
5) направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення, але на строк, що не перевищує трьох років. Умови перебування в цих установах неповнолітніх та порядок їх залишення визначаються законом.
3. До неповнолітнього може бути застосовано кілька примусових заходів виховного характеру, що передбачені у частині другій цієї статті. Тривалість заходів виховного характеру, передбачених у пунктах 2 та 3 частини другої цієї статті, встановлюється судом, який їх призначає.
4. Суд може також визнати за необхідне призначити неповнолітньому вихователя в порядку, передбаченому законом.
Аноним

Було взято товар в магазині, камера зафіксувала. Після кількох годин людина повернулась в магазин і заплатила за товар. Поліція не викликалась, протокол не складався, але відеозапис залишився. Чек про сплату є. Чого чекати? Чи може адміністрація звернутись в поліцію з відеозаписом?

Аноним

у вас есть чек спите спокойно

~= А Д В О К А Т =~

Теоретично факт кражі мав місце. А те, що вже після крадіжки та її виявлення по незалежним від вас причинам - було вами оплачено вкрадене, то це лише "помякшуюча обставина" не більше того, а не звільнення від відповідальності. Виходить по-вашому, що всім можна красти, а коли виявлять - просто оплатити "возврат" і все? Однак, це не так по закону. Звичайно все залежить від заявника-потерпілого, але потерпілий має право подати заяву про крадіжку протягом всього терміну давності за конкретний злочин (вони різні, ці терміни - для точного визначення потрібно знати обставини крадіжки, вартість вкраденого та ін. дані). Якщо цікавить більш детальна консультація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

Кража з маркете на 2013 грн. Шкода відшкодована. Власник написав відповідну заяву. Що далі.

~= А Д В О К А Т =~

Далі потрібні кваліфіковані конфіденційні поради адвоката. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

Добрий день вкрала на 350грн Що мені за це буде?

~= А Д В О К А Т =~

Далі потрібні кваліфіковані конфіденційні поради адвоката. Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

через який час знімають з реєстру в міліції за крадіжку 1500 гривень

~= А Д В О К А Т =~

Не знімають. Судимість погашається, а з "комп'ютера" не знімають.

Аноним

доброго вечора,я зробила крадіжку на 1400 грн.в супермаркеті,но раніше ніколи не була пов'язана з криміналом,що мені за це буде?

~= А Д В О К А Т =~

Буде кримінальна відповідальність. Вам терміново потрібен адвокат. Якщо цікавить якісний та корисний юридичний супровід по вказаному питанню та оскільки може фігурувати конфіденційна інформація - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Аноним

Добрий день. Скажіть якщо на мене була написана заява про крадіжку 300$ але я їх не брала, а заяву написали із помсти. Чі притягнуть мене до кримінальной відповідальності? Що зробити щоб доказати що я їх не брала?

Аноним

Вкрала туш 325грн. Магазину компенсувала через 5днів вартість вкраденого заплатила штраф. Управляючий дав розписку що не має претензій. А в поліції справу не закривають. Погрожують судом. Це правомірно?

Аноним

доброго дня, 2-є дітей вкрали у супермаркеті шоколадки на суму 101грн на 2-х (дітям по 13-років) діти товар не винесли їх затримали після каси та дані солодощі повернули, охорона на камері показала як 1 дитина складала дані солодощі у рюкзак іншій зараз охорона супермаркету вимагає оплату 10 не оподаткованихз мінімумів тобто 1000грн щоб нічого не розголошувати.

скажіть будь ласка що може за таке бути?

Дякую

Аноним

В мене вкрали 2000 грн що за це буде??

Если виновных найдут, привлекут к уголовной ответственности, а Вы предъявите к ним свои требования о возврате денег, гражданский иск в уголовном производстве.

Аноним

Доброго вeчора якщо вкрали із новобудови eлeктричні інстумeнти ,потім іх повeрнули,алe постраждалий написав заяву о крадіжці,що за цe будe

Аноним

Добрый вечер,сегодня узнал что дочка которой 14лет,украла в магазине туш за 1000грн,туш повернули ,но администрация магазину хатит 9000грн,чтоб они не писали заяву в полицию,как быть

~= А Д В О К А Т =~

Вам придётся выбрать вариант 1 из двух.

Аноним

Пройшло 3 тижні мені прислали відіо як взяла туш 175гр. незаплатила чого чекати

Аноним

Добрий день. Допоможіть будь ласка, в нас трапилася така ситуація. Мама вчора зайшла до супермаркету, взяла пляшку води 2 туалетних папері вартістю по 4 грн один. За воду заплатила, а папір кинула в пакетик і забула оплатити. За касою підбіг охоронець і сказав оплатити за крадіжку штраф 80грн - десятикратну вартість товару. Мама сказала що забула і оплатить папір, але він сказав, що це немає значення і вона або платить, або викликають поліцію. Мама за півгодини мала забирати дитину з гуртка, тому спішила і оплатила 80грн. Але їй не видали ніякого документу. Директор чи адміністратор просто на листочку написав 80грн. штраф, а мама підписала. Я переконана, що процедура проведена незовсім правильно. Підкажіть будь ласка як могла поступити мама і чи мала оплачувати десятикратну вартість товару, хто визначає цю суму? дякую.

Аноним

Підкажіть будь ласка,ст185 ч.1сумма крадіжки 1500грн.яка відповідальність?

При написании ответа используется разметка Markdown.