4072 дня назадвася

добрыи вечер!!!!!!! скажите я гражданин украины и отбывал срок на территории россии,будет ли это както влиять на украине ,если я захочу кудато учиться поити или работать в органы ???

Стаття 9. Правові наслідки засудження особи за межами України

  1. Вирок суду іноземної держави може бути врахований, якщо громадянин України, іноземець або особа без громадянства були засуджені за злочин, вчинений за межами України, та знову вчинили злочин на території України.

  2. Відповідно до частини першої цієї статті рецидив злочинів, невідбуте покарання або інші правові наслідки вироку суду іноземної держави враховуються при кваліфікації нового злочину, призначенні покарання, звільненні від кримінальної відповідальності або покарання.

Підставою виникнення судимості є засудження за вчинення злочину судом України. Водночас, згідно зі ст. 9 вирок суду іноземної держави може бути врахований, якщо особа була засуджена за злочин, вчинений за межами України, та знову вчинила злочин на території України. Але судимість, що виникла внаслідок засудження судом іноземної держави, в Україні тягне лише кримінально-правові наслідки, прямо передбачені ч, 2 ст. 9.

Стаття 88. Правові наслідки судимості Науково-практичний коментар

5 1. Особа визнається такою, що має судимість, з дня набрання законної сили обвинувальним вироком і до погашення або зняття судимості.

  1. Судимість має правове значення у разі вчинення нового злочину, а також в інших випадках, передбачених законами України.

1 3. Особи, засуджені за вироком суду без призначення покарання або із звільненням від покарання чи такі, що відбули покарання за діяння, злочинність і караність якого усунута законом, визнаються такими, що не мають судимості.

  1. Особи, які були реабілітовані, визнаються такими, що не мають судимості.

Але, якщо маєте бажання працювати в правоохоронних органах, то навряд чи вийде. Тай не варто.

При написании ответа используется разметка Markdown.