4053 дня назадІван

ми з жінкою обходимо перестарілу сусідку і вона хоче переписати на нас свою хату поки ще жива .хочемо взнати процедуру переоформлення.дякуєм за порозуміння.

Доровір дарування складається у письмовій формі та посвідчується нотаріально. Щодо усіх нюансів підписання такої угоди (вартості та подачі документів) можу порадити звернутися до нотаріуса (державного чи приватного не має різниці).

Уточнюю:

Ваши правовідносини із сусідкою називаються "довічне утримання". Такий договір передбачено Цивільним кодексом України. Таким чином, ви повинні укласти та нотаріально засвідчити Договір довічного утримання, за яким ви, після смерті сусідки, отримуєте її майно, зобов"язуючись утримувати її до смерті та поховати.

Аноним (автор вопроса)

справа в тому що ми неукладали ніякого договору томі бабка хоче поки жива переписати на нас хату

Так укладіть такий договір! Якщо нема нотаріуса у селі, його функції виконує голова. Але є й інший варіант - заповіт на ваше ім"я. Але, заповіт може бути у будь-який момент скасований, або переписаний. Раджу вам укладати договір довічного утримання. Це убезпечить вас від на майбутнє.

Якщо людина хоче подарувати, не бачу ніяких проблем. Питання про укладення договору довічного утримання не ставилося ВЗАГАЛІ!

Поддержу мнение уважаемого Васильняк Романа, т.к. для Ивана действительно выгодно заключить договор дарения. А что касается утверждений Георгия Николаевича, то они без основательны, т.к. нет оснований говорить, что между сторонами имеет место быть договор пожизненного содержания, если такой договор не был оформлен, тем более зачем его советовать, если он для Ивана не выгоден, а лишь представляет интерес для соседки.

Аноним

Брат інвалід 2-ї групи знаходиться в шлюбі 18 років, жодного дня не проживши сумісно (документально підтверджено). В даний час згідно медичних заключень тяжко хворий і потребує стороньої допомоги. Так звана дружина відмовляється в будь якій допомозі, як і в розірвані шлюбу.

Анатолий

Брат інвалід 2-ї групи з захворюваням раку 3-ї стадії та перенесеним тяжким інсультом, потребує стороньої допомоги. Але на протязі 18 років знаходиться в шлюбі, жодного дня не проживши сумісним життям (документально підтверджено). В даний час дружина на папері відмовляється обходити та піклуватися за ним, одночасно відмовляючись від розірваня шлюбу з корисних мотивів. Яким чином можливо вийти з даної ситуації, скажімо призничивши опікуна (бажано стороньої людини).

Расторгнуть брак можно в судебном порядке, через представителя в суде. Брат пусть завещание напишет на того, кого считает нужным. Что касается опеки, то брат может и договор пожизненного содержания оформить с любым лицом, которое изъявит желание о нем заботится.

Аноним

мой свекор хочет переписать дом и пай на внуков как правельно сделать

Аноним

Обратиться к нотариусу.

Аноним

Если отец получил дом в наследство дарственно и состоял в браке с 3 жонами, кому после его смерти достанеться дом?

так в наследство или по договору дарения?))) В принципе, все равно, как - эта квартира является личной частной собственностью отца, и после его смерти она достанется его наследникам первой очереди - живым детям (если дети умерли, то их детям), живой жене, с которой на момент смерти состоял в браке и живым родителям. Если нет наследников первой очереди, то наследникам 2-5 очередей в порядке очередности.

спадщина і дарування - це різні підстави набуття майна, але і в тому, і в іншому випадку дружини тут ні до чого, тим більше, колишні

Анон ямякщо хату периписали дарственно без мого выдома що робити

пыдкажыть

Анон ямякщо хату периписали дарственно без мого выдома що робити

пидкажить

При написании ответа используется разметка Markdown.