4026 дней назадАноним

Когда можно будет приватизировать служебную 1комн.квартиру семье военнослужащего из трех человек если выслуга уже есть 15 лет. и мы в ней проживаем уже 3 года.

ЮК «Alex»

Когда её переведут в жилой фонд.

Аноним (автор вопроса)

а что нужно сделать для этого

ЮК «Alex»

Самому перевести в жилой фонд.

Когда квартиру выведут из статуса служебного жилья и переведут в статус государственного (ведомственного) жилого фонда

Вам необходимо обратиться с заявлением к руководителю той воинской части, которая Вам выделяла жилье. Решение о разслужебливании, скорее всего будет зависеть от решения Минобороны, если жилье Вам выделялось из его фонда.

Аноним (автор вопроса)

но когда я буду иметь такое право, когда это по закону положено подскажите пожалуйста, при данной ситуации я смогу уже подавать заявления или мне еще не положено !!!!!!!!!

В законе нет четкого ответа на Ваш вопрос. Как правило решение о переводе жилья из статуса служебного в государственный жилой фонд орган, который его выделял, принимает в том случае, если не может выселить нанимателя из этого помещения без предоставления другого помещения. Но Вы должны четко понимать, это право данного органа, а не обязанность. Поэтому заставить провести эту процедуру Вы не можете. В соответствии со ст.125 Жилищного кодекса Украины семью военнослужащего нельзя выселить из помещения без предоставления другого помещения. Поэтому стучитесь, и возможно Вам откроют эту дверь. При этом, Вам и членам Вашей семьи необходимо находиться на общем учете как лицам, нуждающимся в предоставлении жилого помещения. Стаття 125. Особи, яких не може бути виселено з службових жилих приміщень без надання іншого жилого приміщення

 Без надання іншого жилого приміщення у випадках, зазначених у

статті 124 цього Кодексу, не може бути виселено: інвалідів війни та інших інвалідів з числа військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при захисті СРСР чи при виконанні інших обов'язків військової служби, або внаслідок захворювання, зв'язаного з перебуванням на фронті; учасників Великої Вітчизняної війни, які перебували у складі діючої армії; сім'ї військовослужбовців і партизанів, які загинули або пропали безвісти при захисті СРСР чи при виконанні інших обов'язків військової служби; сім'ї військовослужбовців; інвалідів з числа осіб рядового і начальницького складу органів Міністерства внутрішніх справ СРСР, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при виконанні службових обов'язків; осіб, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації, що надали їм службове жиле приміщення, не менш як десять років; осіб, що звільнені з посади, у зв'язку з якою їм було надано жиле приміщення, але не припинили трудових відносин з підприємством, установою, організацією, які надали це приміщення; осіб, звільнених у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації або за скороченням чисельності чи штату працівників; пенсіонерів по старості, персональних пенсіонерів; членів сім'ї померлого працівника, якому було надано службове жиле приміщення; інвалідів праці I і II груп, інвалідів I і II груп з числа військовослужбовців і прирівняних до них осіб та осіб рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України; одиноких осіб з неповнолітніми дітьми, які проживають разом з ними.

При написании ответа используется разметка Markdown.