4019 дней назадАндрій

Добрий день. В мене таке питаня. В знакомої тьотки помер чоловік квартира оформлена на нього. Тьотка хоче переоформити на мене! Підскажіть як правильно це зробити і які потрібні документи???

Она должна принять наследство, а после может Вам подарить.

Василь

добрий день .в мене квартира розділена на дві частки на сестру і на мене я свою частку переписав а сестри частка не переписана .сестра вжє 10 років перебуває за кордоном і нічого до квартири невкладає і постійно мені погрожує що вона буде зі мною судитися .я хотів вас запитати чи можна якось позбавити сестру на право власності її частки в мою користь бо я поробив ремонти і вклав немало грошей в квартиру і шкода втрачати .дякую .

Права власності позбавити не можна. В Вашому випадку можливо заказати експертизу житла, після чого через суд встановити Вашу власність на невід'ємні поліпшення житла (проведені роботи та куплені будівельні матеріали). Після цього, якщо сестра схоче судитись, - вимагати від неї половину вкладених (і насамперед визначених судом!) коштів.

Аноним

якщо ви не орендуєте приміщення сестри за договором, вона не повинна платити за поліпшення, які зроблені без її згоди (якщо ці поліпшення не є виключною необхідністю для запобігання руйнування приміщення)

Можно попробовать признать за вами право собственности на основании приобретательной давности через суд, если сестра на суд не явится, то за вами признают право собственности на всю квартиру.

Аноним

і це все будить законно ,щоби потім коли вона приїде зза кордону у мене небуло проблем ?

Законно, если суд примет решение в Вашу пользу.

Аноним

і ще одне запитання якщо недай бог зімною щось станеться то хто першочергово буде претендувати на мою частку моя дружина чи сестра ?

Аноним

батьки померли і незалишили заповіту . квартира була поділена на три частки коли мама померла її частку розділили на двох на мене і на сестру . я свою частку переписав на себе а сестра щось тягне час непереписує і невідказується від своєї частки . ось так проблема щоб викупити її частку в неї я немаю такої можливості ,фінансово немє такої можливості

Значит, Вашими наследниками будут жена и дети, если есть или появятся.

Аноним

є жінка і дитина . дякую за відповідь

Аноним

яки документи на квартиру треба по смерти чоловика их цина

Аноним

чому нема видповиди

Аноним

за якии час буде видповидь

А какие претензии собственно... тут никто, и никому ничем не обязан... что касается самого вопроса, то документы нужны правоустанавливающие для подачи нотариусу при принятии наследства... если их нет, то получите отказ и надо будет через суд все делать

Аноним

право власности є на чоловику вин помер яки ще потрибни документи прошу сказати

звертайтесь до нотаріуса для оформлення спадщини, нотаріус зорієнтує по переліку документів

Аноним

Яка ціна переписки частини квартири

Аноним

НЕТ ТАКОГО ЮРИДИЧЕСКОГО ПОНЯТИЯ "переписка квартиры\дома и т.д." Цену спрашивайте у нотариуса, консультации бесплатны.

Аноним

Добрий день. Я хотіла запитати які потрібно документи для переоформлення своєї частки квартири на сестру. У нас батьки приватизували квартиру на всіх членів, але так як я там не мешкаю то хотіла її відписати сестрі.

Аноним

Можете подарувати, можете продати. Наслідки цього будуть різні.

марія

з чоловіком розлучена вже 3 роки.Є спільна сумісна власність- будинок,право власності на який має чоловік.Тепер я хочу виділити свою 1\2 будинку, але не знаю які на це треба кошти та як це зробити.Матеріально мені трохи важко оскільки 2 дітей на платному навчанні і ще 1 в школі.Чоловік не допомагає.Підкажіть будьласка як дешевше то зробити поки чоловік дає на це згоду

Аноним

Як саме Ви хочете виділити? Можна на "пепері", можна "в натурі", Тільки досить про "важко" жалітися!

марія

Виділити на папері. А про "важко" не жаліюся , а розказую реальну ситуацію.

Аноним

Вам до нотаріуса укладати договір (статті 3, 627 ЦК). Скільки коштує - обирайте з поміж різних нотаріусів. Але великої різниці не буде. (троє дітей і два на платній- не "прокатит")

При написании ответа используется разметка Markdown.