3975 дней назадАноним

Я виграв в адміністративному суді справу щодо виплати одноразової допомоги у Державної податкової служби. Апеляційний суд підтвердив правильність рішення суду першої інстанції. Відповідач попросив про відстрочення виконання рішення суду, в чому адміністративним судом йому було відмовлено. В той же день я звернувся до суду із заявою про видачу виконавчого листа. В зв'язку з тим, що не отримав відповіді, через місяць звернувся з листом з проханням пояснити ситуацію. Пройшов ще місяць - відповіді нема. На даний час я знаю, що справа в касаційному суді, рішення має законнну силу, а через два місяці пройде рік з моменту винесення ухвали. В зв'язку з цим два питання: 1)куди скаржитись на адміністративний суд? 2) як отримати виконавчий лист?

Если дело в кассации, то исполнительный лист не выдадут, пока дело не вернется на первую инстанцию. Если пройдет год, то придется возобновлять срок выдачи исполнительного листа, путем подачи заявления в суд.

Аноним

Дякую! Про всяк випадок подам заяву в касацію на видачу виконавчого листа :)

Подайте, чтобы потом на первой инстанции было быстрее с получением

Необходимо узнать где находиться Ваше дело, после чего обратиться с заявлением о выдаче исполнительного листа. Никакие сроки не идут, пока не получите лист на руки, после чего если на протяжении 1 года не отнесете его в исполнительную службу, тогда прийдется обращаться в суд для возобновления сроков для предъявления исп.листа к исполнению.

Аноним

Рекомендую в срочном порядке обратится в суд первой инстанции с заявлением о выдачи ИЛ. Это необходимо для того, что бы после рассмотрения дела в кассационной инстанции и возврата дела в суд первой инстанции, Вам начали готовить ИЛ. Кроме того, если пройдет один год с момента вынесения апелляционным судом решения у Вас, на руках будит доказательство того, что Вы обратились в установленный Законом срок для получения ИЛ. Ну а потом в порядке ст. 371 ГПК Украины обратится в суд с заявление о восстановлении срока на предъявления ИЛ к исполнению. Работает на УРА. Удачи.

Аноним

Величезна подяка за допомогу! Справа моя знаходиться в касації, чекаю на призначення засідання. В суд першої інстанції зіертався двічі - відповіді не отримав. Вирішив ще написати в судову адміністрацію і копію направити в раду суддів...

Категорически не согласен с Евгением Николаевичем ....Никакие сроки не идут, пока не получите лист на руки, после чего если на протяжении 1 года не отнесете его в исполнительную службу...

Стаття 22. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання

 1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки:

 2) інші виконавчі документи - протягом  року,  якщо  інше  не передбачено законом.

 2. Строки,   зазначені   у   частині   першій   цієї  статті, встановлюються для:

 1) виконання судових рішень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку,  встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення,  а в разі якщо  судове

рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення;

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/606-14/print1368436255910070

Срок 1 год начал исчисляться с момента вынесения определения апелляционным судом, которое вступило в законную силу.

По поводу обращения сейчас в суд первой инстанции с заявлением о выдаче ИЛ, то его оставят без рассмотрения, т.к. дела нет. Пока вернется дело оно скорее всего потеряется, т.к. некуда его подшить.

Аноним

Доброго вечора , в моїй справі рішення апеляціного суду було винесене 10 лютого 2015 року і протягом року я не подав запиту на видачу виконавчого листа по відшкодуванню матеріальної і моральної шкоди при вчиненні кримінального правопорушення передбаченого , ч.2 ст. 286 КК україни .. Які мої подальші дії ?

Аноним

у мене був суд у місцевому суді, потім був суд в апеляційному суді, і потім був суд в касаційному суді, який направив справу на перегляд назад до апеляційного суду. апеляційний суд виніс рішення про компенсацію мені судового збору апеляційної інстанції та судового збору касаційної інстанції, я отримала виконавчий лист у моєму місцевому суді у якому зазначено розразункові дані місцевого казначейства, скажіть будь-ласка чи це правильно? куди я повинна звернутися (подати заяву) щоб отримати компенсацію? і у якому законодавчому документі це зазначане.

~= А Д В О К А Т =~

Ви отримали виконавчий лист - подавайте його до виконання у державну виконавчу службу і вони повинні все виконати згідно рішення суду. А як ще? Регулює це ЗУ "Про виконавчу службу", ЦПК України.

При написании ответа используется разметка Markdown.