3946 дней назадНазар

Доброго дня, ми з дружиною купили приватизовану квартиру підчас шлюбу. Оформили на мене (це впринципі не важливо я так розумію). Прописані я і 4-річна дитина. Дружине живе з іншим. При розлучені ділиться 50% на 50%. Куплена 60% за моїх батьків гроші. Можна до розлучення якось вирішити щоб їй було 20 %? Ми за 4 роки спільного життя таких грошей не заробили, батьки мої докажуть що вони дали 60%, а її що нічого не давали

Малишка

Розвелися в квітні 2016 року.Дитину він бере але не завжди платить аліменти крім них більше сказав ніколи нічим допомагати не буде .Має дівчину з дитиною про свою вже майже забув але час від часу звонить і каже шоб ми виїжали з квартири .Я не хочу йому відівати квартиру так як в мене є дитина якій колись нада буде десь жити якшо я зїду від приїде і буде тут жити з своєю дівчиною,а ми з соном тоді залишимся на вулиці.Як мені зробити шоб квартира залишилася синові шоб сплатити йому гроші за неї в мене нема такої суми.Квартира однокімнатна!!

А кому належить право власності на цю квартиру?

Й що це за постановка питання - як зробити, щоб сплатити гроші за квартиру, в мене немає такої суми? Берить кредит та працюйте. А якщо він не сплачує своєчасно аліменти звертайтесь до суду із позовом про стягнення пені за прострочку аліментів у розмірі 15 за кожен день прострочки, потім ініціюйте відкриття виконавчого провадження та арешт на його майно.

Малишка

Квартира оформлена на нього але я вписана в документах! Чи можу я розділити ту суму на частини і спрачувати йому, кредит я не хочу брати.Працюю менеджером в мене не така велика заробітня плата шоб я могла собі взяти кредит не хочу в це влазити !

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно розібратись з правом власності та з тим коли саме куплена квартира (в шлюбі чи поза шлюбом), діалог та вияснити інші питання і лише після цього можна надати вам "вихід з ситуації". Якщо цікавить юридичний супровід такої процедури - звертайтесь безпосередньо на e-mail: advocate-s@i.ua або на САЙТ.

Малишка

Куплена в шлюбі! Але оформили на нього .

Подавайте в суд на розподіл майна, яке було нажито під час шлюбу (зокрема але не тільки - квартира). А потім вже будете вирішувати хто , кому та скільки винен....

Малишка

Хто подає на суд получає більшу частину??Чи це неправда ??

неправда

Малишка

Дякую Вам велике за консультацію!

Якщо вона придбана в шлюбі, то немає сенсу зараз подавати позов про розподіл майна. Ви й так співвласник квартири на підставі спільної сумісної вланості подружжя. Побережіть гроші, які витратите на судовий збір. А з приводу стягнення пені за прострочку аліментів - подумайте.

С апреля 2016 года, с даты расторжения брака, установлен срок в три года для раздела имущества Малишка, подавайте иск на раздел имущества и иск на взыскание алиментов и дополнительных расходов. Это в Ваших интересах вовремя оформить документы о праве собственности на часть в квартире.

Ольга

Добрый вечер!!!.... Подскажите пожалуйста. Можно ли приписать ребенка 12-ти лет, по месту жительства матери без розришения отца? Дом куда хочу приписать не имеет никаких владельцев. Я сама его снимаю. А хозяева мертвы.

если вы там не прописаны - никто не зарегистрирует там ребенка и без согласия отца также не обойтись

Аноним

Скажіть будласка я купляю зараз хату як мені оформити документи шоб в майбутньому незмогла відсудити дружина бо купляю за батьківскі гроші

Аноним

Оформите договор покупки на кого-либо из родителей. а они подарят сразу вам. Подаренное делиться не будет.

Можете оформити нотаріально заяву дружини, а яку саме, перетелефонуйте підкажу.

~= А Д В О К А Т =~

Або хай вам хату не продадуть, а подарують - будь-які офіційні подарунки також не діляться при розлученні.

При написании ответа используется разметка Markdown.