3946 дней назадNatalia

Подскажите пожалуйста! Я работаю воспитателем в детском саду по трудовому договору сроком на 1 год, но через 10 дней после завершения этого договора я должна уходить в декрет. Заведующая детского сада не хочет устраивать меня на постоянное место работы. Имеет ли она на это право? И есть ли возможность сохранить рабочее место до того момента как уходить в декрет?

В соответствии со ст.184 КЗоТ Украины после окончания срочного трудового договора заведующая детского сада обязана Вас трудоустроить. На время трудоустройства за Вами сохранятся средняя заработная плата, но не более трех месяцев с момента увольнения. Поэтому в случае отказа в трудоустройстве советую обратиться в суд с жалобой на отказ в трудоустройстве и понуждением в принятию мер по Вашему обязательному трудоустройству.

У Вашому випадку звільнення відбудеться за п. 2 ст. 36 КЗпП(по закінченню строку договору) Але певних категорій працівників власник зобов'язаний забезпечити їх обов'язкове працевлаштування. Це стосується вагітних жінок і жінок, котрі мають дітей у віці до 3 років (або до 6 років, якщо дитина за медичним висновком вимагає домашнього догляду), самотніх матерів при наявності дитини у віці до 14 років або дитини-інваліда. Власник зобов'язаний запропонувати такій жінці роботу на тому ж або на іншому підприємстві. Ці гарантії, передбачені ч. 3 ст. 184 КЗпП, поширюються і на випадки звільнення в зв'язку із закінченням терміну договору вказаних працівників, якщо вони були прийняті за строковим трудовим договором.Щоб себе захистити раджу вам у письмовому вигляді попередити начальство(рекомендаційний лист, квитанції зберегти) про Вашу вагітність і Ваші права.Якщо Вас звільнять легше буде в суді поновитись на роботі.Ваше звільнення завідомо незаконне.

При написании ответа используется разметка Markdown.