3945 дней назадДмитрий

Добрый день. я - врач-анестезиолог. работаю в одной из харьковских областных детских больниц. меня принуждают дежурить по санавиации. при этом я не имею категории. законно ли это? хотелось бы ознакомиться с законодательной базой касательно санавиации (службы медицины катастроф) в Украине. но не могу найти данных законов. если возможно , прошу предоставить мне эти документы или ссылку на них. заранее благодарен

Пожалуйста, ссылки. Изучайте. http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/5081-17/paran99#n99 http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1218-2012-%D0%BF/paran8#n8 http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1116-2012-%D0%BF

Еще одна ссылка: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1114-2012-%D0%BF/paran8#n8 - це Типове положення про бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги. Звертаю увагу на п.п.10,11 цього Положення: 10. У разі потреби за рішенням керівника центру можуть утворюватися з числа лікарських бригад спеціалізовані лікарські бригади за спеціалізацією психіатрія, кардіологія, неврологія, педіатрія, неонатологія тощо.

Якщо положенням про заклад охорони здоров’я, затвердженим у встановленому законодавством порядку, передбачена наявність спеціалізованих лікарських бригад, виконання такими бригадами розпоряджень оперативно-диспетчерської служби центру є обов’язковим незалежно від місця їх базування.

  1. Працівники бригад повинні відповідати кваліфікаційним вимогам до посади та за станом здоров’я бути придатними до роботи в екстремальних умовах.

Тому Вам додатково необхідно ознайомитися з Положенням про заклад охорони, в якому Ви працюєте. Вважаю, що в Вашому закладі повинен бути розроблений порядок створення лікарських бригад для надання допомоги центру екстренної медичної допомоги та залучення до їх роботи фахівців лікарні.

Аноним

я врач отоларинголог без категории. могу ли я дежурить по санавиации?

Дмитрий

Здраствуйте, в указанных вами ссылках и документах нет ни слова о том какая квалификационная категория должна быть у специалиста , чтобы он мог быть привлечен на санавиацию.

При написании ответа используется разметка Markdown.