3909 дней назадЮлия

Добрый день! Хочу получить консультацию по вопросу признания ребенка. Мать еще беременная, отец не хочет заключать брак, в браке они не состоят.Какой порядок подачи документов в суд, какие документы и заключения нужно предоставлять, нужна ли экспертиза ДНК? Заранее спасибо!

ЮК «Санкам»

Факт відсутності шлюбу не заважає чоловіку подати заяву до РАЦСу про визнання батьківства. В цьому випадку він буде записаний батьком дитини. Якщо ж батько відмовляється від подачі такої заяви, то батьківство встановлюється за рішенням суду. Для цього матері після народження дитини необхідно подати відповідний позов до суду. Доказами батьківства можуть бути будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи. Основним доказом зазвичай є експертиза ДНК. Бажано її провести до суду, проте у випадку неможливості, можна провести її за рішенням суду, подавши відповідне клопотання.

Юлия (автор вопроса)

как я понимаю, экспертизу изначально оплачивает истец, а в дальнейшем при решении суда в пользу матери, признают отцовство, можно ли просить возмещение этих средств? и в какой суд подавать иск, если они проживают в разных городах? Заранее спасибо

ЮК «Санкам»

Щодо оплати експертизи - Ви все вірно розумієте. Позов можете подавати як за місцем реєстрації відповідача, так і за Вашим місцем реєстрації.

При написании ответа используется разметка Markdown.