3900 дней назадRoman

Не знаю как правильно задать вопрос, но суть дела следующая: мы с мужем разведены и провели раздел имущества, каждому по суду отошло 1/2 нашего дома, где на данный момент мы вместе и проживаем, но при этом ведем самостоятельно каждый свой быт. Также со мной проживает наша дочь 11 лет. Бывший муж постоянно устраивает скандалы, участковый не реагирует, говорит нужны побои. НЕдавно бывший приехал с моря и выложил на компьютер который принадлежит дочери фотографии "своего отдыха", а они прямо говоря порнографического содержания. Лпять же в милиции сказали, что отреагируют если он их выложит в сеть, а как же наша личная жизнь с дочерью, зачем ребенку все это терпеть и ломать свою психику. Помогите пожалуйста!

доброго дня. жодного втручання у Ваше особисте життя в цьому випадку нема. якщо Вас ображатимуть, погрожуватимуть, то слід продовжувати писати заяви. також при порушенні честі та гідності можна звернутися в суд. найкращим варіантом звичайно було б відселення, воно зекономить Вам купу нервів

З повагою, ПАНАС Ю.А.

Roman (автор вопроса)

Спасиба Вам большое за ответ, но бывший муж не хочет менять жилье или разделять его в натуре, т.е. делать отдельный вход и разделить площади, как же я могу его выселить если по суду половина дома его?

Ви маєте право самі ініціювати виділ частки у натурі. цивільний кодекс. Стаття 364. Виділ частки із майна, що є у спільній частковій власності 1. Співвласник має право на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності. 2. Якщо виділ у натурі частки із спільного майна не допускається згідно із законом або є неможливим (частина друга статті 183 цього Кодексу), співвласник, який бажає виділу, має право на одержання від інших співвласників грошової або іншої матеріальної компенсації вартості його частки. Стаття 370. Виділ частки із майна, що є у спільній сумісній власності 1. Співвласники мають право на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній сумісній власності. 2. У разі виділу частки із майна, що є у спільній сумісній власності, вважається, що частки кожного із співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними, законом або рішенням суду.

для цього Вам потрібно надіслати йому заву про бажання виділити частку у натурі шляхом укладання договору. в разі відмови, при наявності висновку про можливість виділу, звертатися з позовом у суд

З повагою, Панас Ю.А.

Roman (автор вопроса)

Извините, что задаю может глупые вопросы, но если он откажется от раздела имущества в натуре суд сможет заставить его выплатить мне стоимость моей части дома, или сплачивать по суду мне чтобы он выбрался. Заранее спасибо за ваши ответы и помощь!

суд може виділити майно внатурі. після чого, Ваше з чоловіком право часткової власності припиниться і Ви зможете продати свою частку будь-кому. якщо згідно висновку виділ буде неможливим, за Вашої згоди чоловік виплатить Вам Вашу частку і Ви за ці гроші зможете собі купити інше нерухоме майно. але виплата Вам частки можлива лише за Вашої згоди

Суд не может выделить внатуре часть имущества, т.к. оно неделимое. И никто его не заставит Вам выплатить компенсацию, свою часть сможете продать как идеальную долю или же купить долю у мужа, или в судебном порядке по ст.365 ГКУ выплатить ему компенсацию. Панас Ю.А. насоветовал Вам полнейший бред.

При написании ответа используется разметка Markdown.