3887 дней назадРоман

Здравствуйте. Ситуация следующая: живу в панельном доме на 2 этаже, меня и еще соседей на 1,2 этажах топит сосед с 3 этажа, но там никто не живет, а самостоятельно найти человека не удалось. Написали заявление на имя начальника ЖЭУ, МВД в нашем городе и мэра. Результат один - уже 3 недели сидим без холодной воды. По всему стояку перекрыли воду, но владельца той квартиры никто видимо даже и не искал, говорят что нужно ждать пока объявиться. Может вы подскажите, как можно легально войти в квартиру на 3 этаже, что бы перекрыть воду?

Анастасия

Працівники ЖЕКу мають право на прокинення до квартири для ліквідації аварії ч. 4 ст. 17 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" Якщо споживач відсутній і при цьому немає можливості встановити зв'язок з ним з метою його інформування про необхідність негайного прибуття до приміщення або він відмовляється допустити в займані ним приміщення представників виконавця/виробника і при цьому є об'єктивні підстави вважати, що аварія, неполадки, які унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим споживачам, відбулися саме в цих приміщеннях, - доступ у приміщення відбувається без отримання згоди споживача (несанкціонований доступ).

Анастасия

Звичайно, порядок проникнення у квартиру теж проводиться відповідно законодавства. Під час здійснення несанкціонованого доступу і до повного завершення робіт, повинні бути присутні: представник виконавця/виробника, представник балансоутримувача/управителя, органів внутрішніх справ, аварійно-ремонтної бригади та споживач з будь-якого із суміжних приміщень.

Юридическая помощь

Чтоб устранить затопление работники ЖЭКа должны вызвать милицию, те в свою очередь взломают дверь и устранят неполадку. После этого квартира должна быть опечатана.

Юридическая помощь

Стаття 17. ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"

  1. У невідкладних випадках, пов'язаних з урятуванням життя людей та майна, може бути здійснене проникнення до житла та іншого володіння особи для проведення в них огляду та ліквідації аварій без отримання згоди споживача.

  2. Якщо споживач відсутній і при цьому немає можливості встановити зв'язок з ним з метою його інформування про необхідність негайного прибуття до приміщення або він відмовляється допустити в займані ним приміщення представників виконавця/виробника і при цьому є об'єктивні підстави вважати, що аварія, неполадки, які унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим споживачам, відбулися саме в цих приміщеннях, - доступ у приміщення відбувається без отримання згоди споживача (несанкціонований доступ).

Аноним

Ольга:"Чтоб устранить затопление работники ЖЭКа должны вызвать милицию, те в свою очередь взломают дверь и устранят неполадку."-что делать,если работники милиции приехали, но дверь ломать не хотят, утверждают, что они не обязаны ломать дверь? Где написано, что они обязаны ломать дверь? На какой НПА ссылаться?

Юридическая помощь
  1. Під час несанкціонованого доступу на аварійно-ремонтну бригаду покладаються такі обов'язки:

    1) забезпечення доступу в приміщення шляхом порушення конструктивної цілісності вхідних дверей або вікон у приміщенні після погодження своїх дій з іншими учасниками несанкціонованого доступу;

    2) здійснення огляду місця аварії, неполадки, що унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим споживачам;

    3) проведення ремонтних та відновлювальних робіт;

    4) термінове відновлення конструктивної цілісності вхідних дверей, вікон приміщення, що були пошкоджені під час несанкціонованого доступу, і проведення ремонтних та відновлювальних робіт, але не більше ніж протягом доби з часу проведення несанкціонованого доступу;

    5) дотримання прав громадян, які проживають у цих приміщеннях, мінімізація негативних наслідків несанкціонованого доступу, зокрема щодо їх майна та обмеження доступу лише приміщеннями, необхідними для проведення робіт.

    1. Представник виконавця/виробника складає акти про проведення несанкціонованого доступу та про проведення ремонтних та відновлювальних робіт, які підписуються всіма учасниками несанкціонованого доступу. В актах обов'язково зазначаються: підстави для несанкціонованого доступу, відмітка про попередження споживача із зазначенням часу та осіб, які вели переговори із споживачем, у разі, якщо вони були проведені, причина та місце виникнення аварії, неполадки, перелік виконаних робіт, прізвище, ім'я, по батькові та посади учасників несанкціонованого доступу. Оригінали складених актів зберігаються у виконавця/виробника, іншим учасникам несанкціонованого доступу видаються копії, завірені печаткою виконавця.

    2. Представник виконавця/виробника опечатує відновлені двері, вікна власною печаткою та ставить підпис, час і дату опечатування.

Юридическая помощь

Милиция может и не принимать участия в непосредственном взламывание двери, но ее присутствие при этом обязательно

Юридическая помощь

Вот еще забыла: 6. Під час здійснення несанкціонованого доступу і до повного завершення робіт, визначених частиною сьомою цієї статті, повинні бути присутні: представник виконавця/виробника, представник балансоутримувача/управителя, органів внутрішніх справ, аварійно-ремонтної бригади та споживач з будь-якого із суміжних приміщень.

При написании ответа используется разметка Markdown.