3871 день назадЮрий

Я не плачу за квартплату вже більше 10 років , бо рідко проживаю за даною адресою , хотів відмовитись від опалення та поставити лічильники на воду та жек на це не йде. Вони і раніше подавали до суду , але самі не з"являлись. Договору я не підписував , попереджень теж , оплат не здійснював. Чи маю я шанси виграти суд? На які закони мені спиратись? Чи можеть у мене відібрати приватизовану квартиру в якій прописана неповнолітня дитина , але там не проживає? Дякую.

Федір

По перше. так званий строк позовної давності - 3 роки. Відлік - зворотній, від відмітки надходження позовної заяви до суду. По друге в суді треба ясно та чітко заявити про застосування строку позовної давності (3 роки), бажано письмово. Нажаль, судова практика така, що суди стягують борг за комунальні послуги навіть без письмового договору. Для того щоб Вам не нараховувалася плата за воду та опалення треба було написати заяву про Вашу відсутність в квартирі та додати підтверджуючи документи. В будь-якому випадку раджу звернутися до юриста - кожна ситуація унікальна

Федір

Спиратися на Закон України"Про житлово-комунальні послуги", Цивільний кодекс України, Житловий кодекс Української РСР або Закон України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", Постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630 "Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення"

Юрий, квартиру не заберут, на иск нужно подавать возражение в суд, размер можно оспорить.

При написании ответа используется разметка Markdown.