3871 день назадАнна

Доброго дня! Маю до Вас таке запитання! Ми співвласники частини будинку і стіна сусідського будинку у нас у дворі. Коли ми з чоловіком були відсутні вдома, сусід вирішив утеплювати стіну, яка знаходиться на території нашого подвіря і без нашого дозволу (а це вже не вперше, є свідки що він то знімав забор, то вилазив через вікно і хазяйнував у своїх інтересах). Він знову знімав частину забору, і в насдок цього вночі впав забор взагалі. Чоловік попросив полагодити його, на що отримав відповідь що він впав сам, але ж поки він його не чіпав, забор стояв. Чи мав сусід право сам це робити без дозволу і чи має бути обовязково прибудинкова територія? і навіть якщо вона є, чи повинен він запитувати ти до дозволу щоб зайти до нашого двору?

Аноним

Анна, подавайте до суду позов про відновлення меж вашої земельної ділянки, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та знесення частини сусіднього будинку, яка знаходиться на Вашій території. Дуже велика вірогідність, що Ваш сусід злякається і виконає всі Ваші вимоги. А якщо ні, то йому доведеться знести частину свого будинку.

Федір

Анонім напевно, екстрасенс всі обставини точно знає, на то він і анонім. І про встановлення меж і про наявність правовстановлюючого документу на земельну ділянку і про документи на сусідній будинок, аплодисменти.

Анна (автор вопроса)

Вони вимагають від нас показати документи чи та частина двору приватизована. Підскажіть чи в їхніх документах десь прописано те, що вони мають право хазяйнувати на нашій території? Чи це зазначено в технічному паспорті?

Аноним

дякую, якщо увімкнете логіку, то і Ви мабуть зможете

Аноним

Анна, для цього встановлюється сервітут

Федір

Анонім! Людини треба пояснити простіше, а не кидатися термінами в яких вона не розуміє

Аноним

Ви б про сервітут знали, оскільки він встановлюється договором або рішенням суду

Аноним

Подивіться уважно в свідоцтво про право власності на земельну ділянку або свідоцтво про право на землю (дивлячись приватизована у Вас земля чи ні). У свідоцтві повинні бути межі та розмір земельної ділянки. Якщо вони порушені, то звертайтесь до суду.

При написании ответа используется разметка Markdown.