3841 день назадАноним

мужчина подошёл к девушке и начал что-то говорить,девушка сказала нет уйдите,и тут подходит парень девушки и просит уйти незнакомца! тот начинает спрашивать ты кто такой ?он объясняет ещё раз это моя девушка уйдите !! мужчина говорит парню сейчас дам тебе пару ударов и ты ляжешь после это парень наносит мужчине удар у него гематома глаза. что делать ???? мужчина лежит в больнице хочет 21 дней пролежать

зараз юристи з цьогго сайту вирішать хто поїде в лікарню і не дозволить цьому чоловіку 21 день відпочивати в лікарні, а ви тим часом очно до правника зверніться. ок?

Аноним

Питання взагалі незрозуміле..."мужчина говорит парню сейчас дам тебе пару ударов и ты ляжешь после это парень наносит мужчине удар у него гематома глаза. что делать ????"...чув, що від гематоми лід допомагає!!!!!!

Аноним

Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

 1. Умисне легке тілесне ушкодження -

 карається штрафом до п'ятдесяти  неоподатковуваних  мінімумів

доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

 2. Умисне   легке   тілесне   ушкодження,    що    спричинило

короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

 карається  штрафом  від  п'ятдесяти  до ста неоподатковуваних

мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Аноним (автор вопроса)

парень ударил мужчину после того как мужчина сказал сейчас дам пару ударов и ты ляжешь и у мужчины гематома глаза и он в больнице

Аноним

Так що ж виходить, якщо б він Вам сказав "сейчас дам пару ударов и ты ляжешь", то це б давало Вам право його навіть і вбити?!

Аноним

Если нет свидетелей, то потерпевший не сможет доказать, что его ударил "парень девушки". При проведении проверки работниками милиции по заявлению потерпевшего девушка и парень дружно скажут, что потерпевший подошёл к ним с подбитым глазом.

Аноним

Следы и микроскопические кусочки эпидермиса на кулаке парня появились из-за обьятий любимой? :)

Аноним

В первом посте (в условии задачи) ничего не сказано о кулаке (удар мог быть нанесен предметом), следах и микроскопических кусочках эпидермиса( а кто их фиксировал?)...

Аноним

Это наиболее вероятный сценарий.

Аноним

В любом случае у "парня девушки" не было злого умысла, статья 125 ККУ не подходит. В этой ситуации вероятнее применение ст 36. Необхідна оборона

  1. Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони.

  2. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або звернутися за допомогою до інших осіб чи органів влади.

  3. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту.

Сергей Васильев

По суті воно так і є, але у випадку заяви потерпілого, Вам потрібно буде допомога адвоката щоб доказати що це була необхідна оборона...чи не було перевищення меж і т.д.

При написании ответа используется разметка Markdown.