3840 дней назадАноним

підкажіть чи потрібно сплачувати судовий збір за подачу апеляції на рішення суду 1 інстанції щодо скарги на дії ДВС, судовий збір за подачу скарги на дії двс по 1 інстанції не платили, хочу подати апеляцію і тепер не знаю чи потрібно в такому випадку платити судовий збір, які ваші думки, дякую!

ЗУ Про судовий збір адмін суд

апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду

50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, а у разі подання позовної заяви майнового характеру - 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми

це скарга, чи позов в адмін суд???

Аноним (автор вопроса)

скарга на дії ДВС до господарського суду, в 1 інстанції програли, тепер хочу оскаржити рішення суду 1 інстанції до апеляційного господарського

Сергій (098)150-41-47

Здається до господарського суду дії ДВС не оскаржуються.

Аноним (автор вопроса)

оскаржуються!

Сергій (098)150-41-47

Вибачте, дійсно оскаржуються.

Сергій (098)150-41-47

За результатами розгляду скарги виноситься ухвала, значить за апеляційне оскарження ухвали господарського суду - 0,5 МЗП.

Аноним (автор вопроса)

хочу також почути вашу думку з такого приводу, хто повинен виконувати рішення господарського суду про стягнення з міської ради різниці в тарифах на користь комунального підприємства - в даному випадку ДВС чи Казначейство на підставі постанови каб міну від 03.08.11 № 845, але міська рада не має рахунків в установах казначейства,хоча в ЗУ Про виконавче провадження написано, ч.2 ст. 3 - рішення про стягнення коштів з державного та місцевого бюджетів або бюджетниїх установ виконуються органами казначейства в установленому каб міном порядку, тобто порядку № 845, а цей порядок надає визначення поняття боржника - визначені в рішенні про стягнення коштів розпорядники (бюджетні установи), та одержувачі бюджетних коштів, а також підприємства, установи, організації, рахунки яких відкриті в установах казначейства. На підставі цього визначення суддя нам відмовив. Хоча міська рада це бюджетна установа, але не має рахунків. Тепер не знаю, що роботи і як оскаржити цю ухвалу.Можливо у когось були подібні ситуації, адже норма Закону говорить одне, а порядок визначає інше.

Аноним (автор вопроса)

Стягувач - подав наказ суду і в казначейство і до двс, казначейство повернуло наказ буз виконання, адже міська рада не обслуговується в казначействі, такий же запит зробило і двс, ні рахунків, ні майна міська рада не має. Вважаю, що і ДВС повинно буде повернути наказ без виконання!

згідно постанови пленуму ВГСУ СЗ в госп. процесі не сплачується за подання скарги на дії працівників двс. за подання апел. скарги є сплата. Ви, я так розумію, представляєте раду. Вашої позиції не розумію, що означає, повинна повернути, яка підстава???

Аноним

Маю на увазі, що ДВС не зможе виконати рішення господарського суду, у звязку з тим, що міська рада не має ні рахунків (ні в казначействі, ні в будь-яких інших фінансових установах), ні майна!тому зробивши всі необхідні запити, ДВС повертає виконавчий документ без виконання.

моя Вам порада, зверніться до юриста. Судячи з Ваших пояснень, Ви апеляцію програєте так, як і першу інстанцію + сплатите судовий збір, котрий швидше за все буде більшим, ніж аналіз документів юристом. Потрібно проаналізувати Ваші документи, переглянути по реєстру практику і можна говорити про перспективність справи.

При написании ответа используется разметка Markdown.