3787 дней назадАноним

Наприклад, я відкрив магазин і хочу працювати з 10-ї години до 6-ї. Я на єдиному податку. Мені в якійсь інстанціі потрібно врегульовувати це питання? чи можу я закривати свій магазин раніше, якщо людей немає.

Ви ж приватиний підприємець тому можете встановити графік який вам зручно, якщо клієнтів не має можете закриватись і йти додому (ви ризикуєте тільки можливим недоотриманим прибутком) бо в той час теоретично міг прийти покупець і щось придбати в магазині....

Аноним (автор вопроса)

я так і думав. просто налогова вважає по іншому.

Вона може вважати, що завгодно....це її проблеми)))

працівників приймайте на неповний робочий день, якщо годин у працівника менше ніж 40 на тиждень. І ні податкова, ні інспекція з праці нічого не зможе Вам пред*явити. Якщо потрібні зразки відповідних наказів, звертайтесь

Аноним (автор вопроса)

а в якому документі можна знайти інформацію, що піприємець сам встановлює час своєї роботи ? і дякую за відповіді!

Відповідно до ст. 42 ГКУ підприємництво − це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Ознаками підприємницької д-сті, зокрема, є наступні: 1) Економічна самостійність: суть цієї ознаки полягає в тому, що суб’єкти підприємництва самостійно, тобто на власний розсуд і своєю волею, вільно обирають види підприємницької діяльності, а також способи, час та місце її здійснення.

Детальніше по зсилці - http://naprikoli.com/ponyattya-ta-oznaky-pidpryjemnytskoji-diyalnosti.html

підприємець то встановлює сам, але ст. 3 КЗпП України визначає, що "Законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами". ст. 21 "Трудовий договір є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов'язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін." ч. 1 ст. 50 "Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень." ст. 56 "За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. На просьбу вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням, або здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний встановлювати їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Оплата праці в цих випадках провадиться пропорціонально відпрацьованому часу або залежно від виробітку.

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників."

Самостійною являється діяльність і ТОВ, ПАТ тощо. Вони теж самі визначають свою організаційну структуру, режим роботи тощо. Але як у випадку ТОВ і тд, трудовий кодекс так само поширюється й на трудові відносини між приватним підприємцем та працівниками цього приватного підприємця. Саме з таких підстав податкова має претензії.

А якщо ФОП не має найманих працівників і сам торгує в магазині.....?!

Сам у себе від не є працівником і трудовий кодекс не поширюється, знаходила відповідні роз*снення, тільки зараз ніколи шукати. В податкової не повинно виникати запитань щодо графіку роботи ФОП, якщо ФОП працює без працівників, адже він всеодно сплачує податки в повному обсязі незалежно від графіку роботи. А от коли працівник у ФОП оформлений без згадування про неповний робочий день, фактично працює неповний робочий день та отримує заробітну платню від виробітку, у податкової виникають запитання "А чи не відбувається недоотримання податків з заробітної плати".

ПОвністю з вами згоден колего, таку відповідь я і надав автору бо саме це і мав на увазі задаючи своє запитання.

:)) Зрозуміло, а я дала пораду як приймати працівників і не мала на меті спростовувати Ваші судження. Та завдяки дискусії вийшла розгорнута консультація :)

;)))) зрозумів Юлія Вікторовна....

Аноним

Якщо Фоп не має працівників і сам торгує(Аптека) який графік роботи має бути?

какой вы сами себе установите

Аноним

Спасибо

Аноним

чи може підприємець працювати сам на себе по 12 годин в день?

Аноним

Может и 24 часа.

~= А Д В О К А Т =~

Крім того, є вимоги державного контрольного органу за графіком роботи аптек і за іншими "встанрвоеними вимогами" і їх вимоги обов'язкові.

При написании ответа используется разметка Markdown.