3778 дней назадАноним

В листопаді 2013 року податковою здійснено перевірку та донараховано суму податку і застосовано штраф у розмірі 50%. Це друга перевірка протягом року. Перша перевірка була проведена в лютому 2013 року. Проте згідно ПОСТАНОВИ адмінсуду податкові повідомлення-рішення за перевіркою в лютому 2013 року СКАСОВАНО у повному обсязі. ЧИ ПРАВОМІРНО ПОДАТКОВА ЗАСТОСОВУЄ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПЕРЕВІРКИ В ЛИСТОПАДІ ШТРАФ 50%? Дякую!

Александр Чепелюк

Якщо Ви погоджуєтесь з порушенням і готові платити штраф, але не в тому розмірі який встановлений, то Вам необхідно писати скаргу на податкове-повідомлення рішення до обласного відділення ДПСУ з зазначенням попередніх перевірок і скасування повідомлень, а якщо не погоджуєтесь з правопорушенням і готові його взагалі оскаржувати, то як на одну із підстав необхідно звертатись до суду з адміністративним позовом

Аноним (автор вопроса)

Олексанр, ви не уважні! Питання не в тому - подавати чи ні! Подавати позов будемо в будь-якому випадку. ПИТАННЯ: Чи правомірно податковою визначено штраф у розмірі 50%. Адже попередній акт оскаржено в повному обсязі та скасовані податкові повідомлення-рішення у повному обсязі. Хто може допомогти відповісти на питання?

штраф може бути нараховано 25 %, сама не підставі відсутності повторності, оскільки попередні повідомлення-рішення скасовано як незаконні. Це як виправдати особу обвинувачину у злочині, а потім вчинене ним діяння кваліфікувати як повторне.

Аноним (автор вопроса)

Дякую, Юлія. А якщо рішення знаходяться в Апеляційному суді на оскарженні податковим органом?

В такому разі не скасовано, бо рішення не вступило в законну силу. Наразі подати в першу інстанцію про скасування податкових - повідомлень рішень (думаю, підстав у Вас декілька, не лише відсоток штрафу), а після ухвали просити суд зупинити провадження по справі до вступу в силу попереднього рішення, оскільки саме від першого рішення залежить вирішення цієї справи.

Аноним (автор вопроса)

дякую

Так як те рішення суду 1 інстанції зараз проходить стадію апеляційного оскарження то відповідно воно не набрало законної сили. Позов потрібно подавати однозначно і потім просити призупинити його розгляд до винесення апеляційним судом свого рішення (і набрання рішення суду 1 інстанції законної сили)....

При написании ответа используется разметка Markdown.