3727 дней назадАноним

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, що необхідно написать до ПП вимогу чи претензію, про оплату поставленого товару якщо між підприємствами не було укладено договору? Боржник неоплачує поставлений товар і немає договору, як бути?

я б радила назвати вимогою (ст. 530 ЦК), але як би ви не назвали, на суді буде однаково, головне, щоб було підтвердження надсилання

Сергій (098)150-41-47

Я би це назвав претензією (ст. 22 та інші статті ГК України), оскільки спір виник між юридичними особами - суб'єктами господарювання, а норми ГК України є спеціальними нормами у даних правовідносинах.

але якщо немає договору, то це не досудове врегулювання, а необхідний документ для встановлення строку оплати

у вашому випадку різниці не має....(цей документ) буде підтверджувати лише факт вашого звернення до сторони....

Сергій (098)150-41-47

Господарський договір може бути укладений у спрощеній формі (ст. 181 ГК України), наприклад, шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень.

Сергій (098)150-41-47

Зауважу - питання чи був укладений ГД треба з'ясувати при очній консультації з юристом.

різниці в назві мало так, погоджуюсь. Але факт направлення звернення є суттєвим, в іншому випадку можна програти спір за ненастанням строку оплати. ч. 2 ст. 530 Якщо строк (термін) виконання боржником обов'язку не встановлений або визначений моментом пред'явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов'язок у семиденний строк від дня пред'явлення вимоги, якщо обов'язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Сергій (098)150-41-47

Щодо виконання договору (зобов'язань) погоджуюсь із Юлією Вікторівною.

звісно тут навіть без варіантів...

Аноним (автор вопроса)

Дуже дякую усім за допомогу!!!

Сергій (098)150-41-47

Будь-ласка!

МИРОНЕНКО ОКСАНА

Вимога направляється, коли сторони це: 1) юр. особа та фіз. особа. 2) фіз. особа - підприємець та юр. особа. 3) фіз. особа та фіз. особа. 4) фіз. особа - підприємець та фіз. особа підприємець Коли є всі вищевказані сторони, то потім позов подається в цивільний районний суд

А Претензія направляється коли сторони це юр. особа та юр. особа. Потім позов до Господарського суду.

Стосовно кредитних зобов'язань. То тут направляються юр. особою (банком, фінансовою установою, колекторською конторою, кредитною спілкою, фондом, організацією) ВИМОГА фіз. особі-позичальнику (боржнику). Вимога погасити заборгованність.

Стосовно невиконання зобов'язань фіз. особою-підприємцем (не поставляє товар, не сплачує оренду, не відремонтував комп'ютер, продав неякісний товар) то йому направляється ВИМОГА.

~= А Д В О К А Т =~

ОКСАНА !!

можна було б розвивати тему, якби не давність питання, на що Оксана не глянула...

При написании ответа используется разметка Markdown.