3707 дней назадКатя

Добрый день! Я мать-одиночка (вдова) с 2001 года. С 2001-2006 работала в одной компании, потом в результате реорганизации переводом перешла в другую компанию, где работаю по текущий момент. Сейчас увольняюсь по соглашению сторон, обязаны ли мне при увольнении оплатить дополнительный социальный отпуск за все эти года? Если откажутся оплачивать, то что можно сделать, чтобы все-таки добиться оплаты?

Bohdan K.

Якщо у вас є невикористані оплані відпуски вам мають надати такі в грошовому еквіваленті (якщо ненададуть то можна *(ТРЕБА) за захистом своїх невизнаних прав до суду з позовом ст.83 КЗпП та стаття 116 того ж кодексу законів про працю

Bohdan K.

Стаття 83. Грошова компенсацiя за невикористанi щорiчнi вiдпустки

У разi звiльнення працiвника йому виплачується грошова компенсацiя за всi не використанi ним днi щорiчної вiдпустки, а також додаткової вiдпустки працiвникам, якi мають дiтей.

У разi звiльнення керiвних, педагогiчних, наукових, науково-педагогiчних працiвникiв, спецiалiстiв навчальних закладiв, якi до звiльнення пропрацювали не менш як 10 мiсяцiв, грошова компенсацiя виплачується за не використанi ними днi щорiчних вiдпусток з розрахунку повної їх тривалостi.

У разi переведення працiвника на роботу на iнше пiдприємство, в установу, органiзацiю грошова компенсацiя за не використанi ним днi щорiчних вiдпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок пiдприємства, установи, органiзацiї, куди перейшов працiвник.

За бажанням працiвника частина щорiчної вiдпустки замiнюється грошовою компенсацiєю. При цьому тривалiсть наданої працiвниковi щорiчної та додаткових вiдпусток не повинна бути менше нiж 24 календарних днi.

Особам вiком до вiсiмнадцяти рокiв замiна всiх видiв вiдпусток грошовою компенсацiєю не допускається.

У разi смертi працiвника грошова компенсацiя за не використанi ним днi щорiчних вiдпусток, а також додаткової вiдпустки працiвникам, якi мають дiтей, виплачується спадкоємцям.

При написании ответа используется разметка Markdown.