3680 дней назадАноним

Здравствуйту! Меня интересует вопрос, какую максимальную сумму в $ или Э я могу с Украины перевести в Россию? (примером: для открития своего предприятия, сумма больше 10 000 000 $) или как мне лучше и по законам Украины это сделть? Спасибо.

Дмитро 0930686641

Постанова НБУ N 496 Про затвердження Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні та внесення змін до деяких нормативно-правових актів СТ 2.1.фізичні особи - резиденти можуть здійснювати за межі України перекази іноземної валюти: а) у сумі, що в еквіваленті не перевищує 15 000 гривень в один операційний (робочий) день, - з поточного рахунку в іноземній валюті або без його відкриття (на бажання клієнта) без підтвердних документів; б) у сумі, що в еквіваленті перевищує 15 000 гривень в один операційний день, - виключно з поточного рахунку в іноземній валюті на підставі підтвердних документів.

ст. 2.2. У  разі  виїзду  за  кордон на постійне місце проживання громадяни можуть здійснювати за межі  України  перекази  іноземної валюти  з власних поточних рахунків без обмеження суми.  Підставою для  зазначених  переказів  є  пред'явлення  паспорта  громадянина України  для  виїзду  за  кордон  (для  осіб  без  громадянства  - документа,  що посвідчує особу) з відміткою про виїзд на  постійне місце проживання  із  зазначенням  країни виїзду.  Копії сторінок паспорта або документа, що посвідчує особу, де зазначені прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) та відмітка про виїзд на постійне

місце проживання, зберігаються в документах дня банку.

докладніше, дивіться постанову

При написании ответа используется разметка Markdown.