3669 дней назадАноним

Здравствуйте, подскажите, пожалуйста, я заканчиваю университет, и знаю что этих 5 лет учебы можно записать в трудовую книгу. Но в отделе кадров моего университета мне сказали что это невозможно, так как они не открывают первые трудовой стаж, первая запись должна быть с места работы и это никак не учеба в университете. Скажите так ли это? И если я до того как поступить в университет нигде не работала, мне не запишут университетский стаж в трудовую книгу?

Так, в данному випадку відділ кадрів абсолютно правий. Але є деякі варіанти, як це можна зробити. Якщо цікавить пишіть на yakubchakoleg@rambler.ru. вартість 50 грн.

Згідно з Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 N 58 до трудових книжок за місцем роботи вносяться окремим рядком з посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів записи про час навчання у вищих навчальних закладах (включаючи і час роботи в студентських таборах, на виробничій практиці та при виконанні науково-дослідної госпдоговірної тематики) та про час перебування в аспірантурі і клінічній ординатурі, крім випадків, зазначених у п.2.16. цієї Інструкції. Згідно з п. 2.16 зазначеної Інструкції для студентів, слухачів курсів, учнів, аспірантів, та клінічних ординаторів, які мають трудові книжки, навчальний заклад (наукова установа) вносить записи про час навчання на денних відділеннях (у тому числі підготовчих) вищих навчальних закладів. Підставою для таких записів є накази навчального закладу (наукової установи) про зарахування на навчання та про відрахування з числа студентів, учнів, аспірантів, клінічних ординаторів. Таким чином, період навчання у ВНЗ може бути записано і за місцем майбутньої роботи. Проте змістового навантаження такий запис вже не має, оскільки до страхового стажу не зараховується.

Елена Павловна

Так, з 2001 року до стажу зараховується період. в якому за Вас сплачували страхові внески і запис в трудовій після цього часу не є підставою для призначення пенсії, вона призначається за даними персоніфікованого обліку.

При написании ответа используется разметка Markdown.