3671 день назадket

Почти пол года назад умерла мама. У нее остался не выплаченый кредит ( около 9 тыс. грн.) Мне позвонили с банка, сказали что кредит перейдет на того, кто вступает в наследство или же надо предоставить отказ от наследства. Но на ней никакого имущества не было, то есть, наследства просто нет. Что делать в такой ситуации, чтобы не пришлось выплачивать кредит, и надо ли делать отказ от наследства? Заранее благодарна!

сделать так, как Вам сказали, доказать банку, что в наследство Вы не вступили. Либо игнорировать банк, так как они автоматически не могут к Вам ничего предъявить. Ччтоб с Вас взыскивать, они должны подать суду подтверждение наличие наследника.

якщо майна для спадкування не має то ви можете не звератись з заявою до нотаріуса про прийняття спадщини..... але якщо ви проживали з мамою разом на момент смерті то вважаєтесь такою що автоматично прийняли спадщину якщо протягом 6 місяців не відмовитесь від її прийняття тому тут вирішувати вам або писати відмову від спадщини і надавати копію банку або просто не приймати його і все....

Ирина Викторовна

Якщо на момент смерті ви проживали разом з мамою,то згідно Цивільного кодексу України ви автоматично вважаєтесь такою,що прийняла спадок.При цьому в спадкове майно входить як права так і обовязки,а значить і обовязок виплачувати кредитні кошти.Для того,щоб уникнути такої ситуації протягом 6-тимісячного строку з моменту смерті необхідно звернутись до нотаріуса з копією свідоцтва про смерть для заведення спадкової справи та написати заяву про відмову від спадщини.Тоді Банк не має ніяких правових підстав для заміни боржника.

При написании ответа используется разметка Markdown.