3655 дней назадАноним

підкажіть будь ласка як діяти: Батько неповнолітньої дитини (15 років) оформив пенсію по втраті годувальника (колишньої жінки). Мати дитини померла 4 роки тому.Протягом 15 років батько неповнолітньої дитини злісно ухиляється від виконання своїх батьківських обов'язків Проживає окремо практично від народження дитини. Має іншу сімю в якій є 3річна дитина.
Рішення суду про аліменти з 1999 року, розлучення батьків дитини в 2000 році. Аліментів батько не платив 14 років - заборгованість майже 35 тис грн. Заборгованість стягнути ні з чого - виконавець сказав що офіційно батько дитини не працює і ніякого майна в нього немає.Зараз дитина звернулась до суду з позовом про позбавлення батька батьківських прав. Коли дитина звернулась до виконавчої служби за довідкою про борг по аліментах інспектор їй повідомив, що отримав з пенсійного фонду інформацію: так як він є законним представником неповнолітньої дитини батько оформив пенсію по втраті годувальника . Виконавець наголосив, що відтепер АЛІМЕНТИ будуть вираховуватись із цієї пенсії. Але ж це абсурд! Саме ця дитина є належним отримувачем цієї пенсії, проте через корупційні діяння батька і посадовців юридично батько є представником дитини. Хоча фактичними опікунами дитини є бабуся і дідусь по лінії матері, проте офіційно представляти інтереси неповнолітньої онуки в пенсійному фонді до рішення суду вони не можуть. Крім того в батька неповнолітньої є ще одна позашлюбна дитина якій він теж не платить аліменти. Тобто, тепер аліменти на двох дітей будуть нараховуватись з пенсії, яку має отримувати одна з цих дітей. Невідомо яким чином батько зміг отримати пенсію, адже і свідоцтво просмерть матері дитини і свідоцтво про народження дитини знаходяться у бабусі.

Дуже прошу, допоможіть зупинити це свавілля корупції. Яким чином можна зупинити нарахування цієї пенсії? Адже якщо з неї буде нараховано хоч один платіж на аліменти автоматично АНУЛЮЄТЬСЯ ФАКТ ЗЛІСНОГО УХИЛЯННЯ від сплати аліментів (про це також подано заяву) , а з цим і можливість притягнення батька до кримінальної відповідальності. Буду дужу вдячна за будь-яку допомогу!

При написании ответа используется разметка Markdown.