3622 дня назадНеизвестный

Доброго дня! Підкажіть по питанню невиплаченої заробітної плати. Не добросовісний роботодавець відмовляється виплатити заробітну плату у повному обсязі. Працевлаштування на посаду бухгалтера було неофіційним. Факт виконання трудових обов’язків підтверджується підписами на всій бухгалтерській документації. В який спосіб можна змусити роботодавця повернути зароблені кошти? У які інстанції можна подати на нього скаргу?

прокуратуру і/ або інспекцію з питань праці....або позов до суду....

В инспекцию труда, прокуратуру, налоговую службу и в суд. Сначала нужно будет доказать, что Вы состояли в трудовых отношениях, а после уже требовать заработную плату и все выплаты, плюс компенсацию.

Стаття 116. Строки розрахунку при звільненні

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум. В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Стаття 117. Відповідальність за затримку розрахунку при звільненні

В разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. При наявності спору про розміри належних звільненому працівникові сум власник або уповноважений ним орган повинен сплатити зазначене в цій статті відшкодування в тому разі, коли спір вирішено на користь працівника. Якщо спір вирішено на користь працівника частково, то розмір відшкодування за час затримки визначає орган, який виносить рішення по суті спору.

Іван

Доброго дня! Ситуація з невиплаченою зарплатою. Працював на підприємстві 3 роки ( неофіційно). Після того як сказав що звільняюсь шеф не виплатив зарплати за останній місяць! В наявності є довідки на візу, що я працюю вільним наймачем на П-тві з підписом і печаткою шефа! Чи може вона мені допомогти забрати зароблені гроші? Чи може нашкодити? Чи несе відповідальність працівник який неофіційно працює? Куди і як правильно звертатись щоб не попасти в пастку?

АнонимА Андрій

Доброго Дня. Працював на підприємстві не офіційно. Вирішив звільнитись за невідпові дних умов праці та постійної заборгованості. Була усна домовленість про погашення заборгованості. Пройшов довгий період часу заборгованість не погашена і колишній працедавець всіляко ухиляється від сплати Куди можна звернутись.

НЗ

Добрий день! Попрпцювавши на фірмі не офіційно не виплати ЗП взагалі за 3 місяці. Роботодавець слухавку не бере. На фірмі не зявляється. що робити в такому випадку.

Дмитро

Привіт. Спробуйте його трошки злякати. Як варіант, може передзвонити адвокат, повідомити що ви його клієнт і готується позов до суду. Описати перспективи, згадати про перевірку інспекції праці, тощо. Може пройти. як що ж ні - по суті єдиний вихід: 1) написати скаргу в інспекцію праці щодо неоформлення працівником, не виплату зпл. 2) позов до суду: встановити факт що ви працювали, який пероід, який середній оклад, зобовязати внести запис в трудову, виплатити зпл, середній заробіток після звільнення, сплатити внески пенсійні, тощо. Шукайте адвоката. якщо буде потрібно звертайтесь tvij.advokat@gmail.com, правда я з м. Рівне.

Аноним

Скажіть будь ласка працювала місяць на роботі і останній день мала бути зарплата я заслабіла і не вийшла зароблені 7 тис я питаю чи я їх получу мені одне що кажуть чого не попередила працювала не офіційно але в мене є відео і фото коли я працювала

Аноним

Сообщите работодателю что подадите жалобу в инспекцию по труду (есть в каждой области) - там штрафы за неоформленных работников сумашедшие!!!! Не поможет - пишите жалобу в инспекцию, видео и фото (доказательства) у вас есть.

При написании ответа используется разметка Markdown.