3600 дней назадАноним

Потрібен юрист у м.Києві, та юридична допомога по питанню страхового відшкодування. Суть наступна. В жовтні 2013 року, я отримав постанову суду про відшкодування мені матеріальної шкоди завданої внаслідок ДТП.В листопаді 2013 року я подав виконавчий лист до виконавчої служби м.Києва, було відкрито виконавче провадження, проте досі кошти на мою користь не стягнуті.У виконавчій службі посилаються на "Тяжке матеріальне становище СК". Як змусити виконавчу службу виконати рішення суду.Скарги були відіслані і на мінюст і на вищестоящий орган? І чи маю я право на отримання пені внаслідок просрочення виплати СК згідно законодавства? Документи подавалися тільки у виконавчу службу.Чи потрібно подавати відповідні документи згідно ст.35.2 Закону Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, якщо справа пройшла 2 суди і є відповідне рішення суду?

Александр

Стаття 383 (ЦПКУ). Право на звернення із скаргою до суду

  1. Сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їх права чи свободи.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/conv/page10

Частиною 1 статті 11 ЗУ «Про виконавче провадження» визначено, що державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

      Згідно п.1 ч. 2 ст. 11 ЗУ «Про виконавче провадження», державний виконавець здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на примусове виконання рішення (далі - виконавчий документ), у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом і цим Законом.

Я из Киева

дії або бездіяльність державного виконавця ви маєте право оскаржити до суду або начальника ДВС....також можна писати скаргу до прокуратури..... також за не виконання рішення суду є кримінальна відповідальність по ст. 382 ККУ....

можете звертатись в приватному порядку будем додатково консультуватись і визначатись з діями....

Добрий день. Перш за все було б добре знати що за СК... Враховуйте також, що у СК дійсно може не бути майна і коштів, щоб здійснити Вам виплату. Якщо державний виконавець не належним чином виконує свої обов'язки, його також потрібно притягнути до відповідальності та його дії чи бездіяльність оскаржувати. Можливо є й інші варіанти стягнення коштів...

Звертайтеся, ми працюємо тільки по справах, пов'язаних з автотранспортом, у тому числі й по стягненню шкоди.

т. 067 157-24-14, 099 538-60-47, 093 602-83-47 сторінка в Інтернеті: http://glyadyk.com.ua

нанимайте лично юриста - заочной консультацией вам не обойтись- будут вопросы или нужна помощь- звоните

Аноним (автор вопроса)

ДВС каже що рахунки заморожені проте СК працює і не знаходиться в стані ліквідації, має ліцензію. У ДВС мені кажуть що страхова не має можливості виплатити і потрібно чекати. А чекати можна кілька років. Чи можу я потім вимагати компенсації відповідно закону(пеня), якщо документи відповідні подавав тільки у ДВС.

При написании ответа используется разметка Markdown.