3583 дня назадРоман

Доброго дня! Якщо, наприклад, я отримав у спадок квартиру від далекого родича, то мені необхідно сплатити податок у сумі 5% від оціночної вартості. Мене податкова зобов'язана проінформувати куди я повинен сплатити податок і в який термін? Бо при зверненні до податкової мені по телефону диктують реквізити банку, куди я повинен оплатити. Це ж абсурд, повинен бути якийсь документ, у якому написано куди я маю платити і в який термін. Дякую за інформацію.

Виталий

Інформацію, щодо реквізитів сплати податку ви можете уточнити у вашій податковій інспекції( ЦОП - центр обслуговування платників податків) за місцем реєстрації

Виталий

Згідно ст.174.3 Податкового кодексу, Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину. Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації. А згідно ст.179.7. Фізична особа зобов'язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.Тобто якщо ви отримали спадок у 2013 році, то у 2014 відображаєте вартість майна у податковій деларації, самостійно розраховуєте податок та до 1серпня 2014 року, сплачуєте зазначену в декларації суму податку до бюджету.

При написании ответа используется разметка Markdown.