3556 дней назадАнастасия

В 2010 подала на развод и алементы.в 2011толь ращвели. и как развели бывший пропал,и вообще не появлялся,неинтересовался и естествено не плал. сейчас мне государство платит "ВЗАМЕН АЛЕМЕНТОВ"300ГРН. НО НИ В этом дело. я сейчас собираюсь второй рас замуж. и мой будущий муж хочет удочерить мою дочь,и дать ей свою фамилию. как можно лишить родительских прав если приставы бывшего уже пятый год немогут найти. и как удочерить после лишения. большое спасибо за ответ.

підстави для позбавлення батьківських прав передбачені ст. 164 СКУ.....зверніться в орган опіки піклування вам там все розкажуть щодо удочеріння....

Анастасия (автор вопроса)

ну это понятно. куда обратится что бы лишить радительских прав

в суд

спочатку в орган опіки і піклування (взяти висновок щодо можливості позбавлення батьківських прав), а потім в суд.....

Андрій Львів 0637830915

ст. 165 СК України - право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім'ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров'я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

п. 16 ППВС України №3 від 30.03.2007р. - ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов'язками.

Для початку - зверніться до прокуратури із проханням притягнути особу до адмінвідповідальності. Протокол і постанова суду про притягнення до відповідальності за ст. 184 КУпАП будуть підтвердженням ухилення від виконання батьком свого обов'язку по вихованню дитини.

При написании ответа используется разметка Markdown.