3545 дней назадЛюбовь

Здравствуйте. Даже не знаю как начать,и как правильно сформулировать вопрос. Поэтому напишу просто,с надеждой что вы поймете и поможете. Дело в том,что мою семью затронула нынешняя ситуация в Украине с Крымом. Сама я с Украины,а вот муж мой с Крыма. И на данный момент я в Украине,дома,а он в Крыму.Получил российский паспорт.Хочет жить там,и к тому же хочет чтоб я переехала к нему.На данный момент я в положении и мне скоро рожать. На каких правах я могу проживать на территории Крыма(теперь же это Россия)? Мне надо оформлять гражданство и получать паспорт? Или я имею какие-то права жить не меняя гражданства? И как быть с ребенком? Если он родится на Украине,то как потом будет там? Или проще родить там,чтоб ребенок получил российское гражданство сразу? Если я рожу на Украине,мне начислят помощь на ребенка,но если я перееду в Крым,мне прийдется прописываться там,то денег я не получу?

www.planetaprava.com.ua

У Росії відповідно до чинного закону "Про гражданство", якщо хоча б один з батьків є громадянином Російської Федерації, то й дитина має право отримати громадянство Росії. Причому неважливо, де саме народився дитина, громадянство якої країни має другий батько і чи має він громадянство взагалі. Також не має значення, чи відомий батько та його місцезнаходження. Українському ж законодавству про придбання громадянства відомі два принципи. Один з них - принцип права крові (дитина отримує громадянство батьків, незалежно від того, в якій країні він був народжений), інший - принцип права території (дитина набуває громадянство тієї країни, в якій він народився). Таким чином, існують кілька аспектів, які впливають на отримання громадянства новонародженим: постійне місце проживання батьків на момент його народження, їх громадянство і, нарешті, місце народження дитини. Стосовно нарахування допомоги на дитину, то ви самі відповіли на своє запитання.

http://www.planetaprava.com.ua/

Любовь (автор вопроса)

А вот если( я сама с Украины,но муж мой крымский и хочет чтоб я переехала к нему),вот если я перееду в Крым,но гражданство менять не буду,а просто оформлю временное место жительство ,так как теперь больше 180 дней нельзя быть на территории. То я получу выплату при рождении ребенка на украинских правах (42000грн)? Кстати,мне рожать где-то через месяц. Подскажите пожалуйста.

www.planetaprava.com.ua

— Виплату допомоги при народженні дитини передбачає Закон «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», відповідно до якого громадяни України, що у них виховуються і проживають неповнолітні діти, мають право на державну допомогу.

Для призначення цієї допомоги до органу праці і соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що засвідчує особу, подаються такі документи: заява одного з батьків чи опікуна, що складається за встановленою формою; копія свідоцтва про народження дитини; витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з народженням дитини, виданий органом РАЦС.

Жінки, які постійно проживають (зареєстровані) на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Спеціалісти управління контролюють цільове використання допомоги та створення її отримувачем належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини, яке можливе під час проживання отримувача допомоги разом з дитиною на території України.

Виплата допомоги має бути припинена у разі, коли батьки дитини разом з дитиною виїхали на навчання або роботу за кордон, оскільки органи праці та соціального захисту населення не матимуть можливості підтвердити факт цільового використання коштів. Проте виплату допомоги можна поновити протягом шести місяців у встановленому порядку.

Статтею 6 ЗУ «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» передбачено, що документи, необхідні для призначення допомоги, подає особа, яка претендує на призначення допомоги, самостійно. А тому батькам дитини слід звертатись особисто, тобто їм необхідно приїхати в Україну.

www.planetaprava.com.ua

В разі народження Вашої дитини на території іншої держави, згідно Інструкції про порядок реєстрації актів цивільного стану в дипломатичних представництвах і консульських установах України, Вам необхідно звернутися із заявою у відповідне консульство або посольство України в країні проживання. Заява про реєстрацію народження дитини батьки зобов'язані подати невідкладно, але не пізніше за один місяць з дня народження дитини.

Реєстрація народження дитини проводиться консулом з одночасним визначенням його походження і привласненням прізвищу, імені і по-батькові.

Аноним (автор вопроса)

Скажите пожалуйста,а если мой ребенок родится на территории России,и получит российское гражданство,при этом что я буду иметь гражданство Украины,а муж (отец ребенка) русский,то он может забрать у меня ребенка,в случае развода. Или все-таки ребенок останется при мне? И смогу ли я увезти ребенка например на Украину?

При написании ответа используется разметка Markdown.