3545 дней назадzm

Бабця і внучка проживали у 2х-кімн квартирі на правах спільно -сумісної власності(10років).Після смерті бабця заповіла свою частину внучці і сину (який не поживав з нею )-порівну.У внучки стало 3/4 ау сина 1/4.Виділити частку в натурі не можливо(прохідні кімнати,один вхід в кухню,ванна суміщена з кухнею,туалет на балконі),спільне проживання не можливе із-за неприязних стосунків(були погрози від сина (батька внучки)звернення в міліцію,в дочки є двоє дітей 6р і2р які внаслідок конфлікту постраждали-у дитини внаслідок нервового стресу почалася серцева аритмія.Пропозиція компесації частки не приймається-,син вимагає купити йому однокімнатну квартиру(частка 1/4-14м.кв.)Якщо ні грозиться прийти жити і зробити нестерпні умови життя(син неодноразово суджений,останній раз 10 років за згвалтування дітей).Порадьте як поступити,чи є законні способи примусово припинити його право власносності і компенсувати йому вартість його частки згідно оцінки експертів? Дякую!

Аноним

Законный способ-статья вроде 365 ГК Украины

www.planetaprava.com.ua

У вашому випадку я б радив звернутись до суду із позовом про визнання недійсним заповіту, якщо такий мав місце. Взагалі такого індивідума не так важко позбавити права власності або відшкодувати йому його частину. Депозитний рахунок суду ще ніхто не закривав. Викладіть свою проблему на http://www.planetaprava.com.ua/ , ми зможемо вам допомогти, скинути відповідні процесуальні документи чи судові рішення.

www.planetaprava.com.ua, які підстави на Вашу думку є наявними, для визнання заповіту недійсним ? Тим паче, що розпорядження спадкодавця частково було на сина, який є спадкоємцем за законом.

www.planetaprava.com.ua

Я поспішив з висновками на рахунок не дійсності заповіту, не звернувши увагу на розподіл часток. Приношу свої вибачення. В даному разі погоджуюсь із коментарем вище щодо 365 ЦКУ.

Але чи можливий даний виділ частки в натурі ? чи дозволено технічно ? Мабуть для початку потрібно звернутся до БТІ за висновком щодо технічної можливості поділу об'єкта нерухомого майна, а вже після цього йти до суду.

Аноним-2

Здесь удобнее, используя то, что "...ванна суміщена з кухнею,туалет на балконі..." найти ещё какие-нибудь несоответствия требованиям для жилых помещений, перевести квартиру из жилого фонда в нежилой. А дальше по ст. 365 ГКУ. После возмещения рецидивисту стоимости его доли в нежилом помещении устранить недостатки и перевести в жилой фонд.

При написании ответа используется разметка Markdown.