3545 дней назадЕкатерина

В банке был взят кредит на определенную сумму,страхователь,парень 25лет умирает По причине эшемии сердца.у него никакого наследства нет,кроме приватизированной квартиры Родителей.Родители сразу после смерти отправили в Банк запрос о прекращении действия договора,со всеми необходимыми документами. На данный момент банк все равно присылает письма о погашении остатка кредита. Остаток около 3 000грн. Что делать родителям?спасибо

Банк должен дать ответ на протяжении 30 дней с момента подачи заявления. В противном случае обращайтесь в суд.

Наталья Леонидовна

Согласно ст. 1218 Гражданского кодекса Украины, в состав наследства входят все права и обязанности, принадлежавшие наследодателю на момент открытия наследства и не прекратившиеся вследствие его смерти. Родители являются наследниками первой очереди. Нужно читать условия договора. Что в нем прописано.

Екатерина (автор вопроса)

Спасибо

www.planetaprava.com.ua

В моїй практиці була наступна справа. Загинув чоловік колеги. Мав за життя заставний кредит. В заставі перебував автомобіль. Післля смерті чоловіка ми звернулись до банку з проханням припинити нарахування процентів. Однак, банк і надалі нараховув проценти та пеню. Я звернувся з позовом спочатку до страхової компанії. Остання погасила банку всю нараховану Позичальнику за життя заборгованість. Відкритим залишилось питання, що робити із сумою нарахованою після смерті. Згідно ч. 2 ст. 1220 ЦКУ часом відкриття спадщини є день смерті особи або день, з якого вона оголошується померлою. Згідно ч.2,3 ст.1281 ЦКУ кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред’явити вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред’явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги. Кредитор померлого, який не пред’явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у зазначені строки, позбавляється права вимоги. Оскільки на той момент, банк пропустив і шестимісячний і навіть річний строк пред'явлення вимоги до спадкоємців, я звернувся із позовом про припинення кредитно-заставних відносин. Позов задоволено, рішення набуло законної сили. Не на правах реклами, але якщо ви викладете цю проблему на цьому сайті http://www.planetaprava.com.ua/ , то я зможу надати вам відскановані копії позову та рішення.

При написании ответа используется разметка Markdown.