3507 дней назадАноним

Доброго дня!скажіть, будь-ласка, орган опіки від свого імені повинен звертатися до нотаріуса про необхідність накладання заборони на вичерпні правочини стосовно майна право користування яким мають діти чи власниками якого безпосиредньо являються самі, чи краще це питання включати в позовну під час позбавлення, на розгляд суд, щоб іменем суду нотаріус зобов'язувався накладати заборону. і чи взагалі суд може зобов'язувати нотаріус, бо у випадку органу опіки то останній може лише просити, рекомендувати і так далі.

не понятен вопрос. У вас идет суд?? по какому поводу?? зачем и на что вам налаживать запрет на отчуждение?

Опишите предмет спора и в связи с чем запрет на отчуждение собираетесь накладывать. Если суд в обеспечении иска накладывает арест или запрещает совершать определенные действия с имуществом, это не рекомендация для нотариуса, а данное определение суда вносится в реестр запретов гос. регистратором.

Сергій (098)150-41-47

Орган опіки таких повноважень не має.

Якщо у Вас судовий спір, то можете внести в суд заяву про забезпечення позову шляхом арешту майна або заборони вчиняти певні дії, наприклад відчужувати.

І суд задовольнить або не задовольнить цю заяву в залежності від обставин та підстав.

Аноним (автор вопроса)

На даний момент спора як такого немає. Я працівник служби у справах дітей. при виявленні майна яким мають право коритсуватися діти які стоять у нас на обліку ми повинні (тобто орган опіки) клопотати у нотаріуса накласти заборону. у нашому випадку це розпорядження голови райдержадміністрації першим пунктом в якому прописується : - "прийняти рішення про зоборону.." другим пунктом доручення органу опіки клопотати у нотаріуса. питання моє полягає в тому що, чи можемо ми питання про забору виносити відразу в позові про позбавлені батьівських прав для того щоб не орган опіки клопотав у нотаріуса а відповідне рішення було винесено судом

Аноним (автор вопроса)

Григорій в законі "про наторіат" написано що нотаріус (одна із підстав)накладає заборрону на майно за повідомленням органу опіки

Сергій (098)150-41-47

Можете одночасно з поданням позову, проте тоді нотаріус тут ні до чого, а вам треба буде ухвалу суду про забезпечення позову подати в відповідний територіальний орган Державної реєстраційної служби для внесення запису в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Аноним (автор вопроса)

Григорій, дякую Вам

Сергій (098)150-41-47

Будь-ласка. І не забудьте заповнити заяву про реєстрацію обтяження перед подачею ухвали.

реєстратор зареєструє обтяження тільки на підставі ухвали суду. Розпорядження РДА не підійде.

Аноним (автор вопроса)

Розпорядження РДА підходить тільки для нотаріуса, це мені відомо, але доречі є в нас випадки коли реєстратори задовольняються такимже розпорядженням

Сергій (098)150-41-47

Так, СК України передбачає безпосереднє звернення ООП до нотаріуса із забороною вчиняти певні дії з майном, але це у випадку, якщо є звернення законних представників дитини, пов'язане із зверненням таких представників за дозволом на відчуження майна.

При написании ответа используется разметка Markdown.