3507 дней назадАлёна

Добрый вечер. Подскажите, пожалуйста, можно ли работать юрисконсультом в организации без полного высшего образования (а конкретно - бакалавр права) и опыта работы, если для этой организации предусмотрена только одна должность юрисконсульта. Где можно найти должностную инструкцию для юрисконсульта бюджетной организации. Очень нужен срочный ответ.

єдиним в організації юрисконсультом може бути й особа без досвіду, але ця особа повинна мати необхідну базу знань для самостійного пошуку відповідей на безліч питань, в тому числі, на питання елементарного документообороту, розробки внутнішньої документації

якщо ви представник роботодавця, задайте Ваше запитання кандидату на посаду, ну а якщо Ви і є кандидат, бути єдиним в організації юристом Вам ще рано

Алёна (автор вопроса)

Шановна Юлія Вікторівно! Я і є "кандидат". У нас в ВНЗ скорочення штату і спочатку пропонували 2 посади, а зараз тільки цю і мене вмовили написати заяву про переведення не уточнюючи посадові обов'язки, досвіду роботи немає, а відповідати та контролювати маю бухгалтерів та інших. Це велика відповідальність, бо посада вводиться вперше і ніякої інформаційної бази та досвідченої людини, яка могла б порадити немає. Наказ про переведення ще не підписувала, а новий штатний розпис теж ще не підписаний у міністерстві освіти. Як мені уникнути переведення на посаду юрисконсульта. Дуже прошу дати пораду!

Ви можете подати заяву про відкликання попередньої заяви. В такому разі роботодавець буде вимушений відправити Вас "під скорочення", адже у Вас скорочення штату (попередити Вас не менш ніж за 2 місяці, здійснити пов*язані зі скороченням виплати і тд). Але що отримаєате Ви ? Вам доведеться звертатись до ЦЗ або шукати роботу самостійно. Отже, чи отримати роботу чи її шукати, вирішуєте Ви. З одного боку (судячи з питання) Вам ще рано бути єдиним юристом, з іншого - якщо не ставити перед собою нові цілі, не намагатись працювати за уже наявною освітою, не буде й розвитку професіоналізму, якихось досягнень... Можливо варіантом в даній ситуації є ризикнути й спробувати, а якщо ні, звільнитись завжди можна. Всі колись починали з нуля, зазвичай перші кілька тижнів або місяців це ненормована робота над собою у пошуках відповідей на робочі питання... Думайте.

Алёна (автор вопроса)

Вибачте. А як правильно скласти заяву про відкликання попередньої заяви, щоб в документах причиною записали скорочення штату? Дуже вдячна за Ваші відповіді.

При написании ответа используется разметка Markdown.