3506 дней назадОльга

Допоможіть будь-ласка! Є така ситуація, в навчальному закладі: надається спортивна зала для занять зі сторонніми дітьми працівнику будинку дитячої творчості (безкоштовно) (БДТ), а у відповідь він займається безкоштовно ще й зі студентами цього навчального закладу. При цьому оренда не сплачується, а просто цей працівник ніби розплачується своєю роботою (за роботу зі студентами йому теж не платять). Який договір чи угоду (про таку співпрацю в освітній сфері) оформити між працівником БДТ та навчальним закладом? Де можна знайти посилання на првила складання таких угод чи договорів? Де можна занйти зразок такої угоди чи договору?

Цей працівник буде за гроші надавати якійсь послуги "стороннім" дітям. Питання взаємовідносин з закладом, який надає приміщення, доцільно вирішувати після того, як працівник вирішить на якій підставі він займатиметься підприємництвом - систематичною працею з надання послуг за гроші.

Ольга (автор вопроса)

Працівник каже, що буде безплатно надавати такі послуги дітям, а зі студентами студентами займатиметься, щоб отримати це приміщення безкоштовно на певні години для занять.

Всі ми розуміємо, що навряд будь-хто буде систематично витрачати свій час безкоштовно, розуміти це буде й перевірка, що перевіряючи ВНЗ знайде договір з працівником - фізичною особою (без реєстрації як підприємця) і може зацікавитись його діяльністю. Приміщення передати ж не проблема, будь-яка цивільно - правова угода, що дозволяє користуватись приміщенням. Щодо розрахунку працівника "працею", то не раджу, адже за роботу працівник має отримувати з/п і не варто змішувати трудові відносини та надання працівнику приміщення для його особистих потреб, які мають ознаки особистої підприємницької діяльності.

При написании ответа используется разметка Markdown.