3496 дней назадНеизвестный

Здравствуйте! К нам на работу пришла устраиваться девушка с чистой трудовой и двумя справками: одна с первого места работы, вторая с госархива, т.к. предприятие было ликвидировано, и оно же было последним местом работы. Между увольнением с этого места работы и приходом к нам прошло около трех лет. Именно в этом безработном промежутке, со слов девушки, и была утеряна трудовая. Девушка требует сделать записи на основании справок, я отказываю, ссылаясь на Инструкцию по ведению трудовых книжек. Но как же быть в таком случае, кто должен внести записи о работе до заключения договора с нашим предприятием?

Виктория Чакир

Це витяг з Інструкції 5.2. Дублікат трудової книжки або вкладиш до неї заповнюється за загальними правилами. У розділі "Відомості про роботу", "Відомості про нагородження" і "Відомості про заохочення" при заповненні дубліката вносяться записи про роботу, а також про нагородження і заохочення за місцем останньої роботи на підставі раніше виданих наказів (розпоряджень).

5.3. Якщо працівник до влаштування на це підприємство вже працював, то при заповненні дубліката трудової книжки в розділ "Відомості про роботу" у графу 3 спочатку вноситься запис про загальний стаж його роботи до влаштування на це підприємство, який підтверджується документами.

Загальний стаж роботи записується сумарно, тобто зазначається загальна кількість років, місяців, днів роботи без уточнення, на якому підприємстві, в які періоди часу і на яких посадах працював у минулому власник трудової книжки.

Після цього загальний стаж, підтверджений належно оформленими документами, записується по окремих періодах роботи в такому порядку: у графі 2 зазначається дата прийняття на роботу; у графі 3 пишеться найменування підприємства, де працював працівник, а також цех (відділ) і посада (робота), на яку було прийнято працівника. Запис у дублікаті трудової книжки відомостей про роботу за сумісництвом та за суміщенням професій провадиться за бажанням працівника.

Таким образом, Вам в Дубликате трудовой книжки необходимо указать суммарный трудовой стаж, который подтверждается документами работника.

Неизвестный (автор вопроса)

Спасибо большое!

При написании ответа используется разметка Markdown.