3474 дня назадАлександр

в 1999 г. был приобретён дом по договору домашней сделки. Нужно узаконить. как составить исковое в суд?

Сергій (098)150-41-47

Поясніть що таке "домашняя сделка" у Вашому розумінні?

Александр (автор вопроса)

Это "договор домашней сделки" по которому был приобретён дом без документов заверенный двумя свидетелями и квартальным.

Сергій (098)150-41-47

Це що Росія? Якщо так - то Вам не на цей сайт. Це український ресурс.

Александр (автор вопроса)

Ні! Це УКАЇНА!!! Я мешкаю в Дніпропетровську. Я можу отримати від ВАС допомогу?!

Сергій (098)150-41-47

Зрозумів. Ви з УКРАЇНИ.

Можете обрати адвоката (юриста) в м. Дніпропетровськ тут по карті - http://42yurista.com/

Або ж самостійно звернутися до юриста (адвоката) в м. Дніпропетровськ.

Александр (автор вопроса)

Дякую, такий "рецепт" я і сам знаю!

Дом без документов ? И в юр. понятиях нет такого как "домашняя сделка". Либо вы купили дом как положено, либо вы его не купили. Несоблюдение формы сделки влечет за собой недействительность подобных операций.

Александр (автор вопроса)

Странно, что юрист впервые слышит такой термин как "домашняя сделка". Это что то вроде расписки. Это означает что Вы не достаточно компетентны(или невежественны) как Вам будет угодно. В Ваших консультациях более не нуждаюсь.

Сергій (098)150-41-47

Здається з такою поведінкою автор питання нічого не доб'ється.

А Юлія Вікторівна права на 100%.

Розписка - максимум, це передання однією особою іншій коштів, в даному разі авансу (навіть не завдатку). Стаття 635 Цивільного кодексу України визначає, що «Попереднім є договір, сторони якого зобов'язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором...» та «Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору. В той же час, статтею 657 чинного Цивільного кодексу України встановлена обов'язковість нотаріального посвідчення та державної реєстрації договорів купівлі - продажу об'єктів нерухомості. Ч. 4 ст. 203 ЦК України визначає, що правочин має вчинятися у формі, встановленій законом. У разі коли сторони лише домовилися укласти договір, але відповідно його не оформили, сплачені в рахунок виконання договору платежі визнаються авансом і повертаються в тому розмірі, в якому вони надавалися, що підтверджується судовою практикою. Недотримання обов'язкової нотаріальної форми угоди тягне за собою недійсність такої угоди. Кожна зі сторін у такому випадку зобов'язана повернути своєму контрагенту все одержане за угодою, а якщо повернення в натурі неможливий - відшкодувати вартість у грошах. Але, оскільки у вас свої закони, мабуть і суд свій :))) залишається вам побажати успіхів :)))

дом в сельской местности? Если да, можно оформить по упрощенной схеме. Если в городе, и на дом нет и не было документов, нужно изучать разные варианты оформления права собственности. Что касается, словосочетания "домашняя сделка", так это не более чем созвучные слова.

При написании ответа используется разметка Markdown.