3473 дня назадАнна

Добрий день! Підкажіть будь-ласка, чи можу я стягнути з підприємства середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у разі якщо рішення про стягнення даної суми ще не вступило в силу, підприємтсво подало апеляцію?

Сергій (098)150-41-47

В примусовому порядку поки ще ні. Дочекайтеся набрання рішенням законної сила і потім отримуйте виконавчий лист і подавайте його до органи ДВС України.

Анна (автор вопроса)

А коли я можу подати позов про стягнення сум за затримку виплат?

наскільки я розумію з вашого питання, позов ви вже подали, але підприємство подало апеляцію. Наразі вам потрібно приймати участь у розгляді судом апеляційної інстанції апеляційної скарги

Анна (автор вопроса)

мною був поданий позов про виплату невиплаченої з/п. Рішення першої інстанції вже є, а апеляції ще немає. Тепер я хочу подати позов про невчасну виплату даних сум.

..Яка була позовна вимога "про стягнення невиплаченої суми з/п" ? А зараз що, ви продовжуєте працювати і знову вам невиплатити з/п, суми, що не були включені до позову, по якому вже є рішення ? Просто не зрозуміло, питання у вас звучить так, ніби ви маєте намір подавати інший позов щодо однієї і тієї ж суми з/п.., за один і той самий період., а подібне неможливо.

Анна (автор вопроса)

Ні, я вже там не працюю. Я говорю про те, що підприємство мені невчасно буде виплачувати з/п, і я хочу щоб вони мені ще заплатили за затримку виплати з/п.

Невчасно виплачувати з/п, по якій вже є рішення, але воно не ступило в законну силу, бо оскаржується? В такому разі, подібна компенсація законодавством не передбачена, ви не можете подати такого позову.

Анна (автор вопроса)

А як вступе в силу, я зможу звернутися до суду?

222

Да, сможете за задержку выплаты, за новый период. Правда более правильно будет обращение в суд с заявлением после фактической выплаты по первому решению.

Согласна с адвокатом выше

При написании ответа используется разметка Markdown.