3465 дней назадВалентина

Доброго дня. Є земельна ділянка з старою хатою.Є 4 спадкоємці.В хаті років 20 ніхто не живе,Її доглядала і обробляла город одна з спадкоємиць.На сьогодні цю хату хочуть продать.Але одна із 4-х спадкоємиць живе в іншій державі,в Казахстані.Їй 82 роки,вона не може приїхати для оформлення документів.Можна переслати потрібне,і вона щось прислала.Але нотаріус каже,що потрібен закордонний паспорт,а не казахстанський,а його в неї немає,і зробити його вона не може(немає здоров"я і грошей,немає нікого з рідних там.хто б допоміг).Тому хату продати неможливо.Будь ласка,скажіть:без закордонного паспорта ніяк?Або скажіть,які документи потрібні від закордонного спадкоємця.Спасибі.

Аноним

Я б рекомендувала зовсім "безглузду" річ, не дивуйтесь, але, можливо підійти до пропозиції критично. Оголосити вашу співвласницю через суд безвісти відсутньою. І її частку потім у проданому майні переслати до Казахстану, але офіційно, з підтверджуючими документами.

на кого оформлена хата та яким документом засвідчується право власності на будинок?

Валентина (автор вопроса)

Свідоцтво про спадщину,на 4-х.Я правильно зрозуміла питання?

зрозуміло. Від співвласниці вимагається довіреність на особу, що буде вчиняти дії з продажу частки майна від її імені в Україні і ксерокопія паспорту. Документи повинні бути із перекладом на укр мову. А що прислала бабця з Казахстану?

Валентина (автор вопроса)

Вона і прислала довіреність і ксерокопію паспорта з перекладом .Далі,нотаріус сказала іти з цим у податкову інспекцію,де "відкривають ідентифікаційний код для іноземців".А там сказали,що паспорт повинен бути закордонний,а не громадянина Казахстану.На цьому все і зупинилось((((.

  1. Для подання Облікової картки, заяви про зміну даних, що вносяться до Облікової картки, або видачі документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі, використовуються дані документа, що посвідчує особу, а саме:

для громадян України - паспорт громадянина України;

для громадян України, які постійно проживають за кордоном та виїжджають за кордон на постійне місце проживання, - паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відміткою щодо виїзду на постійне місце проживання до іншої країни;

тимчасове посвідчення громадянина України;

для іноземців та осіб без громадянства:

паспортний документ іноземця - документ, виданий уповноваженим органом іноземної держави або статутною організацією ООН, що підтверджує громадянство іноземця, посвідчує особу іноземця або особу без громадянства; http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/z2211-13/page

якщо виконані всі умови за цим наказом (за посиланням) не може бути вимог щодо подання саме паспорта іноземця для виїзду за кордон

а хто представник (на кого довіреність)? на вас?

вимагайте письмову відмову із обгрунтуванням

Валентина (автор вопроса)

Ні,не на мене. Дякую Вам.

Валентина (автор вопроса)

А кому надати потім ту "письмову відмову"?

мабуть, суду

Валентина (автор вопроса)

Вибачте,тобто,треба судитись з податковою інспекцією? Чи,коли вони почують про "письмову відмову",то перестануть вимагати))))?Це останнє питання.Я Вам дуже вдячна.

я не побачив в наказі вимог щодо саме закордонного паспорту іноземця. Тому нехай ваш представник звернеться до обласної податкової за роз'ясненням згідно якого нормативно-правового акту вимагається саме такий документ, нехай викладуть таке роз'яснення письмово. Сподіваюсь здоровий глузд переможе й судитися не прийдеться

будь-ласка та нехай щастить!

При написании ответа используется разметка Markdown.